Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde iki yıl önce kurulan İMKB Anadolu Öğretmen lisesi öğrencilerinin isteği üzerine ders zilleri kaldırıldı. Öğrenciler bahçede ve koridorlardaki saatlere bakarak derslere giriyor.
2010 yılında Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde açılan ve 350 öğrencisi olan Çorlu İMKB Anadolu öğretmen Lisesi öğrenciler ile okul idaresi bölgede yeni bir uygulamaya imza attı. Öğrenciler kendi aralarında toplanarak zil çalmadan derslere girip çıkmak istediklerini okul idaresine bildirdi. Toplanan okul yönetimi öğrencilerin isteklerini kabul ederek ders zili çalınmasını kaldırdı. Üç katlı okulun her katına ve bahçeye dijital saat takılırken öğrenciler ders zili yerine saatlere bakarak derslere girmeye başladı.
Okul müdürü İsmail Kurban, öğrencilerden gelen zilsiz eğitim teklifini değerlendirdiklerini kaydederek şunları söyledi:
"Bu projede amacımız öğrencilere zaman sorumluluğu vermek ve disiplin kazandırmaktır. Aynı zamanda Öğrenciye kendi programını uygulatmak planlama yeteneğini kazandırmak"
11'nci sınıf örencisi ve okul başkanı Nihan Meşe ise, "Okulda bulunan arkadaşları ile birlikte böyle bir karar almalarının ardından konuyu okul idaresine bildirdiklerini ve okul idaresinin kabul ettiğini söyledi. Meşe "Okulda bulunan arkadaşlarımızla birlikte zil sesinin bizleri etkilemesinin ardından toplandık ve zilsiz eğitim almak istediğimiz okuldaki idaremize bildirdik. Onlarda böyle bir projeye destek çıkarak okula dijital saat taktılar. Şimdi zil çalmadan derslere girip çıkıyoruz bu da bizi çok mutlu ediyor. Artık zil çalmasını beklemiyoruz bu da bizi mutlu ediyor." dedi.
Son Dakika › Güncel › Bu Okulda Ders Zili Çalmıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.