"Bu Toprağın Renkleri" Şimdi de Mersin'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Bu Toprağın Renkleri" Şimdi de Mersin'de Buluştu

"Bu Toprağın Renkleri" Şimdi de Mersin\'de Buluştu

GÜBRETAŞ'ın düzenlediği "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması"na katılan eserlerin yer aldığı Fotoğraf Sergisi'nin dördüncü durağı Mersin oldu.

04.10.2013 10:38

Sosyal sorumluluk projeleriyle sektörde dikkat çeken GÜBRETAŞ'ın, 60'ıncı yılında başlattığı "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması"na katılan eserlerden seçilen 38 fotoğrafın yer aldığı Sergi; İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale'den sonra şimdi de Mersin'de fotoğraf severlerle buluşuyor.

Sektörünün öncü firması GÜBRETAŞ'ın düzenlediği "Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması"na katılan eserlerin yer aldığı Fotoğraf Sergisi'nin dördüncü durağı Mersin oldu.

MEBİDER (Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği) tarafından organize edilen 1. Mersin Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Mersin Kültür Merkezi'nde açılan Sergi, 2– 6 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yarışmada ödül kazananların yanı sıra seçilen toplam 38 fotoğraftan oluşan Sergi'nin açılış töreni GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği ve kooperatiflerin yetkilileri, MEBİDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ünver ve vatandaşların katılımıyla 2 Ekim'de gerçekleştirildi.

Serginin Açılış Töreni'nde konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, GÜBRETAŞ'ın sosyal sorumluluk çalışmalarına önemv eren bir kurum olduğuna dikkat çekerek, "Şirketimiz, Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması ile sanata desteğini sürdürüyor" dedi. Sergide yeralan fotoğrafların basın fotoğrafçılığının usta isimlerinden oluşan jüri tarafından seçildiğini kaydeden Balta, yarışmaya 45 ilden 260 eserin katıldığını söyledi. Balta, "Yarışmada, hasadın, ekimin ve üretimin güzelliği profesyonel fotoğrafçıların objektifiyle buluştu. İlk sergimizi Mayıs ayı sonunda İstanbul'da gerçekleştirdik. Anadolu'da farklı illere taşımayı hedeflediğimiz fotoğraf sergisi, 24 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli'nde ve 20–26 Ağustos tarihleri arasında da Çanakkale'de sergilendi"diye konuştu.

Osman Balta, Bu Toprağın Renkleri Sergisi'nin dördüncü durağının da bu kez Mersin olduğunu belirterek," Türkiye'nin Akdeniz'den dünyaya açılan en önemli liman şehri; tarım, turizm, lojistik ve ticaret merkezi olan Mersin ilimizde düzenlenen kültür festivali vesilesiyle sergiyi buradaki fotoğrafseverlerle buluşturmaktan dolayı GÜBRETAŞ olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Bu Toprağın Renkleri' Şimdi de Mersin'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement