Büfeciden Tabutlu Eylem - Son Dakika
Güncel

Büfeciden Tabutlu Eylem

Büfeciden Tabutlu Eylem

Antalya'da 19 yıldır aynı büfeyi işleten Selim Ekiz, belediyenin büfesini yıkım kararı almasını tabutlu ve helvalı eylemle protesto etti.

16.01.2014 13:59

Antalya'da 19 yıldır aynı büfeyi işleten Selim Ekiz, belediyenin büfesini yıkım kararı almasını tabutlu ve helvalı eylemle protesto etti.

Merkez Muratpaşa İlçesi Güvenlik Mahallesi Vatan Bulvarı üzerinde 19 yıldır büfe işleten Selim Ekiz, büfesinin ruhsatı olmasına rağmen kiralama ve sözleşme işlemlerinin yapılmadığını ileri sürerek bu durumu ilginç bir eylemle protesto etti.

Geçimini büfecilikten sağladığını ifade eden Selim Ekiz, "Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından EKDAĞ'a devredilen 22 büfeden 8'i Muratpaşa Belediyesi'ne devredilmiş, büfelerden 7'sinin ruhsatı verilmesine rağmen bana ruhsat verilmemişti. Bunun üzerine Muratpaşa Belediyesi aleyhinde Antalya 1. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı alarak eski hak ettiği ruhsatı geri aldım. Ruhsatım olduğu halde ilgili belediye kiralama ve sözleşme işlemlerimi yapmadı" iddiasında bulundu.

Tüm girişimlerine rağmen bir sonuç alamadığını iddia eden Selim Ekiz, tabutlu eylem yaptı. Ekiz, büfeye, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen diktatörlüğüne ve Antalya CHP İl Yönetimi'ne haklı olduğum davamda sözünüz geçmiyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl yönetmeyi düşünüyorsunuz?" pankartı astı.

Ekiz'in büfesinin önüne koyduğu tabutta, Süleyman Evcilmen'in doğum tarihi 18.04.1999, ölüm tarihi olarak ise 31 Mart 2014 tarihinin yazması dikkat çekti.

NAMAZ ARDINDAN HELVA

Ekiz, imam eşliğinde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen için vatandaşlarla birlikte gıyabi cenaze namazı kıldı. İmamın, "Evcilmen'i nasıl bilirdiniz?" sorusuna cemaat, "İyi bilmezdik" diye cevap verdi. "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna ise, "Etmiyoruz" cevabı verildi. Namazın ardından tabut cemaatle birlikte kaldırıldı. Bu sırada tabutun önünde Süleyman Evcilmen'in çerçeveli fotoğrafı taşındı. Dua edilmesi ve cenazenin kaldırılmasının ardından büfeci Selim Ekiz, vatandaşlara helva dağıttı.

Yasal olan haklarının gasp edildiğini savunan büfeci Ekiz, "Buradaki 8 büfeden 7'sinin ruhsatlandırılması ve kiralanması yapıldı, bizimki yapılmadı. Mahkemeye verdik ve kazandık. Bir türlü yasal hakkımızı vermediği için böyle bir eylem yaptık. 74 gün sonra başkanlıktan gideceği için biz şimdiden gıyabında cenaze namazını kılıyoruz. Helvalarını yaptık. Tabutta Süleyman Evcilmen var. Helva da onun" dedi.

BELEDİYE: "RUHSAT VE YASAL DAYANAĞI YOK"

Muratpaşa Belediyesi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında ise, o alanın Büyükşehir Belediyesi'nden Muratpaşa Belediyesi'ne geçtiği belirtilerek, "O bölgede 3 büfe vardı. Oraya park yapılacak. Bir büfe kaldırıldı. Binlerce Antalyalı o parktan yararlanacak. Ruhsatları ve hiçbir yasal dayanağı yok. Diğer büfe sahiplerinin hiçbir şikayeti olmadı" denildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büfeciden Tabutlu Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement