Bülent Arınç, Dogum Gününü Gazetecilerle Birlikte Kutladı - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç, Dogum Gününü Gazetecilerle Birlikte Kutladı

Bülent Arınç, Dogum Gününü Gazetecilerle Birlikte Kutladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, doğum gününü gazetecilerle birlikte kutladı.

25.05.2011 20:16

25 Mayıs1948 doğumlu olan Arınç, pasta sürprizini görünce şaşırdı. Arınç'a, basın mensupları ipek kravat hediye etti. Arınç, pasta keserken gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç buradan, Osmangazi Belediyesi tarafından projelendirilen Çarşamba Pazar Alanı ve Yer Altı Katlı Otoparkı'nın temeli törenle atıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın çok başarılı işlere imza attığını söyledi.

Osmangazi'nin nüfusu en yoğun merkezlerden biri olduğunu, neredeyse kişi başına bir otomobil düşen şehirde bu tür yatırımlarsın insanların hayat standartlarını artırmak için elzem olduğunu anlatan Arınç, "Osmangazi'ye böylesine dinamik ve başarılı olan başkanımız çok yakışıyor" dedi.

HAFTAYA DA AÇILIŞ VAR...

Osmangazi Belediye Başkanı Başkan Mustafa Dündar da, "Osmangazi Belediyesi olarak Bursa'ya vizyon projeler kazandırıyor, bugüne yatırım yaparken gelecek nesiller için çalışıyoruz" diye konuştu. Selimiye İntizam Yer Altı Katlı Otoparkı ve Yaşam Alanı ile Uluyol Bölge Katlı Otoparkı'nın açılışının önümüzdeki hafta yapılacağına dikkati çeken Dündar, bugüne kadar Bursa'da 3 bin olan otopark kapasitesine bin 200 araçlık kapasite daha eklediklerini vurguladı. Dündar, "Çarşamba Pazar Alanı ve Katlı Otoparkı 8 milyon 500 bin liraya, ilçemize kazandıracağımız tüm otoparklar ise 40 milyon liraya mal olacak. Bizler bu hizmetleri halkımızın refah seviyesini arttırmak ve Bursa'ya yakışır yatırımlarla kentimizde hizmet çıtasını yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.

Törene AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, milletvekili adayları Hüseyin Şahin, Tülin Erkal Kara, Bedrettin Yıldırım, Ali Ömeroğlu ile başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli DE katıldı. Çırpan Mahallesi Merinos Parkı içinde inşa edilecek Çarşamba Pazar Alanı ve Yer Altı Katlı Otoparkı, toplam 23 bin 335 metrekarelik alanı üzerine kurulacak. Yer altında 4 otopark alanı, zeminde ise 7 bin 642 metrekare taban alanına sahip pazar yeri inşa edilecek.

'ERMETAL'DE İŞÇİLERLE BULUŞTU…'

Arınç, bu törenden sonra da, DSP eski Milletvekili Fahrettin Gülener'in Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeki Ermetal Otomotiv ve Eşya Sanayi Tic. A.Ş. firmasında öğle yemeğine konuk oldu. Yemekte AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile Milletvekili adayları Bedrettin Yıldırım ve Tülin Erkal Kara da hazır bulundu.

Bakan Arınç ve beraberindekiler yemek öncesinde firma tarafından üretilen proje ve ekipmanları incelerken çalışanların yoğun ilgisi karşısında memnun oldular.

21. Dönem DSP Milletvekili olarak mecliste de görev yapan, Ermetal Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Arınç'ın ziyareti nedeniyle bir konuşma da yaptı. Gülener, 1650 çalışanla 40. yıllarını kutladıklarını ve devletin kendilerini desteklemesinden memnun olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı tarafından ziyaret edilmenin önemine değinen Gülener, "Demek ki doğru iş yapmışız. Sigortasız işçi çalıştırmadık. Kayıt dışı ekonomide yokuz. Devlete hiçbir zaman borcumuz olmadı ve affedilen borçlulardan da hiç olmadık" şeklinde konuştu.

'GÜLENER DÜRÜST VE TİTİZDİR…'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çalışanlara yemek sonrasında seslendi. Fahrettin Gülener'İ meclisten tanıdığını dürüst ve titizlik konusunda önde gelen isimlerden birisi olduğunu vurgulayan Arınç, üreten, katma değer sağlayan bu tür firmaların ve çalışanlarının Türkiye'nin şansı olduğunu vurguladı. Arınç, şöyle devam etti:

"Ürettiğiniz mamüllerden bazılarını biliyorum. Bütün hepsi alanın da öncü üretimler. İşe çıraklıktan başlamanın önemi işte burada ortaya çıkıyor. Hemen yakınımızda DOSAB var. Mesleki eğitim konusunda ki çalışmaları yakından biliyoruz. İhracat konusunda İstanbul'dan sonra ikinci sırada olan Bursa'da neler olduğunu ziyaretlerim sayesinde yerinde görüyorum ve gururlanıyorum. Türkiye'de ilk organize sanayi bölgesi Bursa'da 1961 yılında kurulmuş. Ekonomide de siyasette olduğu gibi istikrarı sağlamak ve iki istikrarı birlikte götürmek çok önemli. Bu arada özgürlüklerde ulaşılması gereken hedefler için en önemli unsurlar olarak öne çıkıyor. Üç tane özgürlüğe hepimizin sahip çıkması gerekmektedir. Din ve vicdan özgürlüğü, fikir ve düşünce özgürlüğü, teşebbüs özgürlüğü. Türkiye'de önceden devletçilik vardı. Sonraları biraz gevşetilerek yarı devlet yarı teşebbüs olmaya başladı.

'DEVLET TEŞVİK EDİCİ…'

Şimdi devlet yok artık tamamen teşebbüse dayalı bir sistem var. İnsanların ve kuruluşların önleri açık ve devlette gereken kolaylığı ve teşviklerini verir durumda. 1980 darbesi sonrasında Turgut Özal ile birlikte özgürlükçü bir yarı liberal yapı ortaya konulmuştu. Biz de bu yolda devam ederek durumu daha çağdaş normlarla sürdürme hedefine götürdük. Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıları görüyorsunuz. Komşumuz Yunanistan ne halde bilginiz vardır. İktidara geldiğimizde IMF borcu yoktu sadece. Zorunlu tasarruf paraları konut edindirme kesintileri gibi birçok problemle karşılaştık. Bunların üstesinden ekonomi yönetimimiz sayesinde ve hükümetin kararlılığı sayesinde gelebildik. Bursa'nın önünde engeller varsa ya da yapılması gereken eksiklikler varsa o konulara da hızla eğileceğiz. Bursa da Yenişehir'de ve Yunuseli'de olmak üzere iki hava alanı var. Türk Hava Yolları yeni bir formülle yeni uçaklar alıyor. Bursa'yı daha da verimli hale getirmek için. Bugün THY dünyanın 132 ülkesine uçan dev bir firma. Dünyanın önemli takımlarına da sponsorlukları var. İnşallah bir gün Bursaspor'a da sponsor olurlar."

Fahrettin Gülener ve çalışanları Bülent Arınç'ın doğum gününü kutlayarak pasta ikram etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bülent Arınç, Dogum Gününü Gazetecilerle Birlikte Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement