Ancak geçtiğimiz yıl geçiş belgesi bahanesiyle Türkiye'den giden tırları Avrupa'ya bırakmayan Bulgaristan, şimdi de işleri ağırdan almaya başladı. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Bulgaristan'ın sınır kapılarındaki teknik sıkıntılar, yavaş yapılan işlemler, yetersiz ve ilgisiz çalışanlar nedeniyle sektörün 3 ayda 30 Milyon Euro'ya varan zarara uğradığını söyledi.
Cuma günü İstanbul'dan hareket eden araçların Bulgaristan'ı geçmesi Salı gününü buluyor diyen Taner Ankara, Bulgaristan'ın sınır kapılarındaki sorunlar nedeniyle Avrupa'ya çıkış kapasitelerinde bir önceki yıla göre %33'e varan kayıp yaşandığını belirtti. Avrupa ülkelerine gidiş sürelerinin 7 güne çıktığını söyledi.
Mart ayından bu yana Bulgaristan'daki Kapitan Andreevo ve Lesovo sınır kapılarındaki aksaklıklar sebebiyle 25 km'yi aşan kuyrukların oluştuğunu da belirten Taner Ankara, bu durumun Avrupa'ya yapılan ihracat rakamlarındaki düşüşte etkili olduğunu vurguladı.
Son Dakika › Güncel › Bulgaristan Avrupa'ya İhracatımızı Yavaşlatıyor! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.