Bulgaristan'da Türkçe Radyo Yayınının Durdurulması - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bulgaristan'da Türkçe Radyo Yayınının Durdurulması

15.01.2015 20:21

HÖH Partisi Milletvekili Kazak: "Eski teknoloji olduğu için durdurulan, Türkçe radyo yayınını aktaran vericilerin yerine FM frekanslarında yayın yapılması şart, yoksa halkımız Türkçe radyo programlarından yoksun kalır"

Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu, muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Bulgaristan Ulusal Radyosu'nun (BNR) eski teknoloji olduğu gerekçesiyle Türkçe yayınlarını aktarıldığı radyo vericilerinin kapatılmasına ilişkin bildiri yayımladı.

HÖH Milletvekili Çetin Kazak, parlamentoda okuduğu bildiride, "Eski teknoloji olduğu için durdurulan Türkçe radyo yayınını aktaran vericilerin yerine FM frekanslarında yayın yapılması şart, yoksa halkımız Türkçe radyo programlarından yoksun kalır" dedi.

Orta dalgadan yayın yapan Şumnu, Razgrad, Kırcaali, Dulovo ve Tırgovişte'deki vericiler BNR Genel Müdürü Radoslav Yankulov'un kararıyla 1 Ocak'ta kapatılmıştı.

Milletvekili Kazak, Radyo ve Televizyon Kanunu'na göre elektronik medyada anadilde yayın yapılmasının mecburi olduğunu belirterek, BNR'deki Türkçe radyo yayınlarının durdurulmasının da bu anlamda kanuna aykırı olduğunu söyledi. Kazak, Parlamento Radyo ve Televizyon Komisyonu, Devlet Haberleşme Düzenleme Komisyonu ve Elektronik Medyalar Kurulu'nun (SEM), BNR Genel Müdürü Yankulov'a kararı ile ilgili hesap sormaları gerektiğini söyledi.

Vericilerin sustuğu bölgelerden çok sayıda dinleyicinin HÖH Partisini arayıp bu durumdan duydukları memnuniyetsizliğini ifade ettiklerini belirten Kazak, "Halktan çok tepki aldık, her gün Türkçe program dinlemeye alışık binlerce insan şikayetlerini bize getiriyor" diye konuştu.

Sabah, öğle ve akşam olmak üzere günlük toplam 4 saat haber, kültür, müzik ve röportaj içerikli programlar sunan BNR'deki Türkçe Redaksiyonu'nun yayınları şu anda sadece ülkenin kuzeybatısındaki Vidin şehri yakınlarında halen çalışan tek bir vericinin bölgesinde dinlenebiliyor.

Bulgaristan'da 1947 yılından beri sürekli yayın yapan orta dalga vericileri, 1984 yılında eski komünist rejim tarafından kısa bir süre için devre dışı bırakılmıştı. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Türkçe Radyo Yayınının Durdurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement