Bulgaristan Novi Pazarda Festival Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan Novi Pazarda Festival Coşkusu

Bulgaristan Novi Pazarda Festival Coşkusu

İnegöl'ün 5 kardeş şehrinden biri olan Bulgaristan'ın Novi Pazar kenti ile dostluğu güçleniyor.

19.10.2012 08:18

Bulgaristan Novi Pazar'da düzenlenen şehir ve kültür festivaline davet edilen İnegöl Belediyesi bir delegasyonla festivale katılırken; İnegöl Bal-Göç Kültür Derneği de folklor gösterileriyle festivale renk kattı.

10 Ekim 2012 tarihinde İnegöl'den Bulgaristan'a hareket eden heyet; 11 Ekim günü Novi Pazar Belediyesini ziyaret etti. İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen; Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, İnegöl Belediye Meclis Üyesi Berat Ertopuz, İnegöl Bal-Göç Derneği Başkanı Özlem Çelik ve Kurtiş Güleç ve Mehmet Budaklı'dan oluşan İnegöl heyetine Novi Pazar'la alakalı bilgiler veren Bulgar Belediye Başkanı Rumen Panoyotov, kardeş şehirlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İnegöl delegasyonuna teşekkür etti.

Ziyarette konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen de; Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın selamını ileterek Novi Pazar ile ikili ilişkilerin kardeş şehirlikle birlikte artarak devam edeceğini, kültürden sanata, ekonomiden ticarete kadar güçleneceğini söyledi. Ziyarette İnegöl delegasyon üyeleri yanlarında getirdikleri hediyeleri Belediye Başkanı Panoyotov'a taktim ederken Bulgar Başkan'da İnegöl heyetine takdimlerde bulundu.

Gezinin ikinci gününde Shumen kentinin turistik yerlerini gezen ekip, ilk olarak Bulgaristan Kuruluş Anıtını ziyaret ettiler. Daha sonra Shumen'de bulunan Tombul Camiine ziyaret edildi.

Gezi ve incelemelerin ardından Novi Pazar Kültür Merkezinde düzenlenen festival gösterilerine geçildi. Gösteri de sahne alan Bal-Göç Kültür Derneği 3 oyun sergiledi. Gösteri sonunda seyircilerden büyük bir beğeni toplayan ekibe; gösteri sonrasında Novi Pazar Belediye Başkanı Rumen Panoyotov tarafından madalya verilerek, Kardeş Şehir İnegöl'den gelen delegasyona teşekkür edildi.

13 Ekim günü Novi Pazardan ayrılarak Edirne Selimiye Cami ziyareti ve çarşı turunun ardından İnegöl'e dönen folklor ekibi, Novi Pazar gezisinde verdikleri destekler için İnegöl Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bulgaristan Novi Pazarda Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement