Bulgaristan Seçimleri İçin Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bulgaristan Seçimleri İçin Oy Verme İşlemi Başladı

Bulgaristan Seçimleri İçin Oy Verme İşlemi Başladı
19.04.2026 09:39

Bulgaristan'da 8'inci seçim için oy verme işlemi Türkiye'de 27 sandıkta başladı, kuyruklar oluştu.

BULGARİSTAN'da son 5 yıl içinde yapılacak 8'inci seçim için oy verme işlemi başladı. İstanbul'da ikisi konsoloslukta olmak üzere Avcılar dahil 5 ilçede kurulan sandıklarda Bulgaristan vatandaşları oy kullanıyor.

Bulgaristan'da son seçimlerin ardından kurulan ve Başbakan Rosen Jelyazkov liderliğindeki koalisyon hükümetinin istifa etmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Rumen Radev erken seçim kararı aldı. Ülkede 5 yıl içinde 7'nci kez sandık başına gidilmişti. Toplam 14 siyasi partinin katıldığı seçim kapsamında, yurt dışında en fazla Bulgaristan vatandaşının yaşadığı Türkiye'de 27 sandık kuruldu. İstanbul'da ise ikisi Bulgaristan Konsolosluğu'nda olmak üzere Avcılar dahil 5 ilçede oy verme işlemi saat 07.00 itibarıyla başladı. Oy verme işlemi saat 20.00'de sona erecek. Avcılar'daki Sabancı 50. Yıl Anadolu Lisesi'ne sabah saatlerinde gelen seçmenler, kayıt ve kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bulgaristan Seçimleri İçin Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement