Bulgaristan ve İsrail Kudüs'te Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı Yapacak - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan ve İsrail Kudüs'te Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı Yapacak

Bulgaristan ve İsrail Kudüs\'te Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı Yapacak

Bulgaristan hükümeti, yarın Kudüs'te İsrail hükümeti ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacağını açıkladı.

10.09.2012 15:18

Bulgaristan hükümeti, yarın Kudüs'te İsrail hükümeti ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacağını açıkladı.

Bulgaristan hükümetinin basın merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Boyko Borisov ile kabinesindeki 10 bakanın bugün İsrail'e hareket edeceği bildirildi.

Açıklamada, Bulgaristan ile İsrail hükümetleri arasında yarın Kudüs'te ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenleneceği ifade edildi.

Ortak bakanlar kurulu toplantısının ardından iki hükümet arasında bilişim teknolojileri, haberleşme, sağlık, bilim, kültür, diplomasi ve konsolosluk ilişkileri alanında çok sayıda işbirliği anlaşmasının imzalanacağı açıklandı.

Görüşmelerde, Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde 18 Temmuz'da yapılan ve 5 İsrailli turistin ölümüne yol açan terörist saldırı ile ilgili süren soruşturmanın da ele alınması bekleniyor.

Başbakan Borisov'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından da kabul edileceği bildirildi.

Açıklamaya göre, Başbakan Borisov'un heyetinde İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Nikolay Moskovski, Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı Delyan Dobrev, Çevre Bakanı Nona Karacova, Tarım Bakanı Miroslav Naydenov, Kültür Bakanı Vejdi Raşidov, Adalet Bakanı Desislava Atanasova, İnşaat Bakanı Lilyana Pavlova ve Eğitim Bakanı Sergey İgnatov yer alacak.

Muhabir: İvo Radoykov

Yayıncı: Ogün Duru - SOFYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan ve İsrail Kudüs'te Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement