Bunu Yapanların Gözlerimin İçine Bakmasını İstiyorum" - Yaralılar Levent Karabilek ve Turgut Uçar - Son Dakika
Güncel

Bunu Yapanların Gözlerimin İçine Bakmasını İstiyorum" - Yaralılar Levent Karabilek ve Turgut Uçar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan vatandaşlardan Levent Karabilek'in konuşması Turgut Uçar'ın eşi Filiz Uçar'ın konuşması Turgut Uçar'ın konuşması "Bunu yapanların gözlerimin içine bakmasını istiyorum" FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan vatandaşlardan Karabilek: "Sadece bu kişilerin, bunu yapanların gözlerimizin içine bakmasını istiyorum.

19.07.2016 12:16

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan vatandaşlardan Levent Karabilek'in konuşması

Turgut Uçar'ın eşi Filiz Uçar'ın konuşması

Turgut Uçar'ın konuşması "Bunu yapanların gözlerimin içine bakmasını istiyorum"

FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan vatandaşlardan Karabilek:

"Sadece bu kişilerin, bunu yapanların gözlerimizin içine bakmasını istiyorum. Neden, niçin bize ateş ettiniz? Biz, ne yapmıştık? Bu ülkeyle dertleri neydi, bu halkla dertleri neydi?"

Olaylarda yaralanan vatandaşlardan Uçar:

"Devletimize sahip çıkalım. Yine aynı şey olsa yine aynı şekilde giderim"

FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan vatandaşlardan Levent Karabilek, "Sadece bu kişilerin, bunu yapanların gözlerimizin içine bakmasını istiyorum. Neden, niçin bize ateş ettiniz? Biz, ne yapmıştık? Bu ülkeyle dertleri neydi, bu halkla dertleri neydi? " dedi.

Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak tedavi için Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan inşaat ustası Levent Karabilek, AA muhabirine yaşadığı anları anlattı.

Olay sırasında izinli olduğunu ve Yozgat'ta bulunduğunu belirten Karabilek, televizyonda olanları izledikten sonra çocukları ve bazı arkadaşlarıyla özel araçlarına binerek yola çıktılarını, yaklaşık 2,5 saat içinde Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne geldiklerini söyledi.

Tedavi gördüğü hastane odasında yatağının başında, olay anında elinde taşıdığı Türk bayrağı asılı olan Karabilek, "Arkamdaki Türk bayrağını görüyorsunuz. Şehitlerin kanıyla yıkanmış bir bayraktır bayrağımız. Vatan hainlerine teslim edilemeyecek kadar güzeldir. Tüm samimiyetimle söylüyorum, ben oraya şehit olmaya gittim. Bana ateş eden albaya, gözünün içine babaka baka halkına ateş etmemesini söyledim." dedi.

Ateş açıldığı sırada biri 11, diğeri 14 yaşında olan iki çocuğunun da yanında olduğunu aktaran Karabilek, çocuklarını olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra, ateş edenlerin üzerine doğru yürüdüğünü, ateş edilmemesi yönünde yaptığı çağrıya ateşle karşılık verildiğini söyledi.

-"Tek dileğim, Allah onları ıslah etsin"

Karabilek, "İnsanların üzerine ateş etmemelerini söyledim. Ama beni dinlemedi, ama albay beni tehdit ederek 'ateş' emri verdi. Silahını bırakan askere, silahını eline alması söylendi. Vatan hainleri bunlar. Sadece bu kişilerin, bunu yapanların gözlerimizin içine bakmasını istiyorum. Neden, niçin bize ateş ettiniz? Biz, ne yapmıştık? Bu ülkeyle dertleri neydi, bu halkla dertleri neydi? " dedi.

Türk bayrağının da yaralanma anında sağ elinde olduğunu ve kurşunun bu eline isabet ettiğini anlatan Karabilek, "Bayrağı tutuğum elime ateş etti. Ne sandı? Bayrağın üstündeki rengi hatırlamadı mı? Tek dileğim, Allah onları ıslah etsin. Allah, akıllarına başkalarına satanları, ülkelerini başkalarından emir alarak yönetmek isteyenlerin eline bırakmasın. Biz, şehit olmaya hazırız. Bu, halk büyük bir halk. Bu devlet, büyük devlet. " diye konuştu.

Karabilek, hiçbir şeyden korkmadığını ve yaralanmaktan üzüntü duymadığını, yine olsa bir kez daha gitmekten çekinmeyeceğini vurgulayarak, "Bu halkın ne kadar büyük olduğunu gördüler." değerlendirmesinde bulundu.

-"Darbe girişimine tepkisiz kalmayalım"

Olay anında yanında olan ve göğsünden vurulan arkadaşı Turgut Uçar'ın eşi Filiz Uçar da eşinin ameliyattan çıkmasını beklediğini söyledi.

Eşinin sağlığından endişe ettiği için ağlayan Uçar, Altındağ'da oturduklarını ve eşinin halkın dışarı çıkmasına yönelik yapılan çağrıyla birlikte evden ayrıldığını anlattı.

Kısa bir süre sonra eşinin ameliyattan çıktığı ve odaya getirildiği haberini alan Uçar, hemen eşinin yanına gitti. Eşinin, bilincinin açık ve iyi olduğunu gören Uçar, gözyaşlarını tuttamadı.

Turgut Uçar da kendisini iyi hissetttiğini belirterek, "Genelkurmay Başkanlığı nizamiyeye kadar girdik. 'Biz Türk'üz. Sen de Türk askerisin. Bize ateş etmeyin.' dedik. Orada bir albayımız vardı." dedi. Açılan ateş sonucu yaralandığını ifade eden Uçar, halkın darbe girişimine karşı tepkisiz kalmaması çağrısında bulundu. Uçar, "Devletimize sahip çıkalım. Yine aynı şey olsa yine aynı şekilde giderim." diye konuştu.

Bunu Yapanların Gözlerimin İçine Bakmasını İstiyorum" - Yaralılar Levent Karabilek ve Turgut Uçar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bunu Yapanların Gözlerimin İçine Bakmasını İstiyorum' - Yaralılar Levent Karabilek ve Turgut Uçar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement