"Buradaki Ben, Uzaktaki Sen" Sergisi 14 Haziran'da Açılıyor - Son Dakika
Güncel

"Buradaki Ben, Uzaktaki Sen" Sergisi 14 Haziran'da Açılıyor

"Buradaki Ben, Uzaktaki Sen" Sergisi 14 Haziran\'da Açılıyor

"Buradaki Ben, Uzaktaki Sen" sergisi 14 Haziran Cumartesi günü, saat 17.00'de, Galata Fotoğrafhanesi'ndeki Fotoğraf Vakfı Galerisi'nde açılacak.

11.06.2014 08:48  Güncelleme: 08:42

Sivil toplum örgütleri arasındaki diyaloğu geliştirme amacıyla TANDEM* tarafından 2013 yılında seçilen projelerden biri olan ve Barselona'dan Filmo Teca-Katalonya ile İstanbul'dan Fotoğraf Vakfı'nın yürüttüğü "Buradaki Ben, Uzaktaki Sen/Capturing Identities"projesinin fotoğraf ve metinlerden oluşan sonuçları, Katalan Kültür Depertmanı ve Galata Fotoğrafhanesi'nin de katkılarıyla, 14 Haziran- 13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da Fotoğraf Vakfı Galerisi'nde sergilenecek.

Barselona ve İstanbul'da yaşayan 15-17 yaş aralığındaki 24 gencin karşılıklı olarak anlattığı görsel ve yazılı hikâyelerden oluşan "Buradaki Ben, Uzaktaki Sen", farklı kültürlerden gençlerin fotoğraflar yoluyla karşılarındakine kendilerini anlatma ve karşısındakileri anlama deneyimi sonunda ortaya çıkan 72 fotoğraf ve 48 yazınsal ürünü izleyici ile buluşturuyor.

Sergide fotoğraf ve metinleri yer alacak gençlerin isimleri şöyle: Alp Kıyak, Amal El Allame, Azhar Iqbal, Buğra Erdoğan, Diren Ezgi Yıldızkan, Duygu Kiredci, Eliz Naz Demiray, Esra Azgın, Faisal Ashraf, Fatma Zor, Hriday Chandra, Jhon Valencia, Mejanur Rahman, Miguel Serrano, Munni Begum, Najam Rauf, Nergis Demir, Onur Bayar, Santiago Espino, Sebastian Rembielak, Tuğçe Bağcı, Tutku Sena Yonter, Yağmur Ocak, Zyrish Gadia. Projeye Berselona'dan katılan gençler INS Miquel Tarradell okulunda, İstanbul'dan katılan gençler ise Kadıköy Kız Meslek Lisesi'nde öğrenimlerine devam ediyor.

Proje kapsamında Aralık 2013'te başlayan atölye çalışmaları Mart 2014'te tamamlanmıştı. Barselona ve İstanbul'daki atölyelerin katılımcıları dijital kompakt fotoğraf makineleri kullanarak günlük hayatlarını fotoğraflamış, çektikleri fotoğraflardan yaptıkları seçimleri diğer şehirdeki arkadaşlarına yollayıp fotoğrafların yorumlanmasını istemişlerdi. Her katılımcı aynı zamanda kendi fotoğrafları üzerine de bir metin kaleme almış, böylece anlatıcı ile izleyici arasındaki iletişimin sonuçlarını takip edebilmemizi sağlamışlardı.

"Buradaki Ben, Uzaktaki Sen" sergisi İstanbul'dan önce 4 Haziran'da Barselona'da sergilenmeye başlanmıştı.
Atölye sürecini Barselona'da Daniel Vázquez Saavedra, Alberto Bougleaux, Noemí Sas Castilleja; İstanbul'da ise Sibel Erduman ve Yücel Tunca yürüttü.

Sergi, 13 Temmuz'a kadar, pazar günleri hariç her gün 12.00-19.00 saatleri arasında izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Buradaki Ben, Uzaktaki Sen' Sergisi 14 Haziran'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement