Burdur Türküler Çanakkale Şehitleri İçin Söylendi - Son Dakika
Güncel

Burdur Türküler Çanakkale Şehitleri İçin Söylendi

Burdur Türküler Çanakkale Şehitleri İçin Söylendi

Türküler Çanakkale şehitleri için söylendiBurdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) Anadolu'dan Çanakkale'ye Türküler adlı konser düzenlendi.

23.03.2016 11:42

Türküler Çanakkale şehitleri için söylendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) Anadolu'dan Çanakkale'ye Türküler adlı konser düzenlendi.

MAKÜ'nün 10'uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda Anadolu'dan Çanakkale'ye Türküler konseri düzenlendi. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Gökhan Çağırgan tarafından hazırlanan konser öncesi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri adlı şiir okundu. Daha sonra Şef Gonca Nur Çineli yönetimindeki koronun söylediği 'Çanakkale Türküsü' ile başlayan konseri Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Burdurlular ilgiyle izledi. Koro ve solo halde söylenen türküler beğeniyle dinlenirken, konser sonunda Dekan Prof. Dr. Sibel Karakelle, öğretim görevlisi Gökhan Çağırgan'a çiçek vererek teşekkür etti.

Öğretim görevlisi Gökhan Karakelle, "101 yıl önce yaşadıklarımızı, yaşanmışlıklarla Anadolu'dan Çanakkale'ye yazılan türkülerle bize tekrar yaşattıkları için herkese teşekkür ediyorum. Biz aslını bilen, tarihini bilen nesiller yetiştirecek ve nesiller olacağız" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Türküler Çanakkale Şehitleri İçin Söylendi - Son Dakika


Advertisement