Burkina Faso'nun yeni geçici Devlet Başkanı Michel Kafando yemin ederek göreve başladı.
Anayasa Konseyi'nde yemin eden Kafando, anayasayı korumak, ona uyulmasını sağlamak, savunmak ve Burkina Faso halkına adaleti sağlamak için hizmet etme sözü verdi.
Seçilmesinden büyük onur duyduğunu belirten Kafando, sadece geçiş sürecinde başkanlık edeceğini vurgulayarak ""İktidarın halka ait olduğunun bilincindeyim" dedi.
Yeni Devlet Başkanı Kafando, bir yıl boyunca ülkeyi yönetecek ve Burkina Faso'yu kasım 2015'teki seçimlere hazırlayacak.
Hükümetin yarın kurulması bekleniyor.
Kamu hukuku ve siyaset bilimi mezunu 72 yaşındaki Michel Kafando, sivillerin çoğunlukta bulunduğu 23 kişiden oluşan kurulun 16 Kasım'da yaptığı oylamada geçici devlet başkanı seçilmişti. - Kadiogo
Son Dakika › Güncel › Burkina Faso'da Yeni Devlet Başkanı Kafando Yemin Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.