Burnundan 5 Santimetre Tümör Çıktı - Son Dakika
Güncel

Burnundan 5 Santimetre Tümör Çıktı

Burnundan 5 Santimetre Tümör Çıktı

Erzincan'da burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetleri ile hastaneye giden 60 yaşındaki kadının 5 santimetre uzunluğunda tümör çıktı.

17.04.2013 17:21  Güncelleme: 18:10

Erzincan'da burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayetleri ile hastaneye giden 60 yaşındaki Fatma Togar'ın burnundan 5 santimetre uzunluğunda ve 3 santimetre eninde tümör çıktı.

Burun tıkanıklığı ve baş ağrısı şikayeti bulunan Fatma Togar, ağrıları artınca Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği'ne başvurdu. Endeskopi ve tomografi çekilmesinin ardından kadının yüzünün sağ bölümünde burun kanalı içerisinde cevizden büyük kemik tümörü olduğu belirlendi. Prof. Dr. Ümit Tunçel eşliğinde, Yrd. Doç. Dr. Fatih Turan ve ekibi, 4 saatlik bir operasyon yaptı. Operasyonda burun içerisinden endoskopik yöntemle tümöre ulaşıldı ve çevre dokulara zarar vermeden kitle genizden çıkarıldı.

KBB Kliniği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Turan, "Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Kliniği'nde baş boyun kanserlerinin cerrahi tedavisi başarıyla uygulanıyor. Ancak bu tür büyüklükte bir kemik tümörü ile ilk kez karşılaşıyoruz. Başarılı bir operasyonla tümörü aldık. Hastamızın durumu gayet iyi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burnundan 5 Santimetre Tümör Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement