Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1500 Personel Alacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1500 Personel Alacak

03.03.2017 17:39

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1500 personel alacakEdip TEKİN / BURSA, (DHA) ? BURSA Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, "Bin 500 yeni Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP) alacağız.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1500 personel alacak

Edip TEKİN/ BURSA, (DHA) ? BURSA Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, "Bin 500 yeni Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP) alacağız. KPSS'den, 60 puan üzeri almış sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, aile ve tüketici bilimleri mezunları, Aile Sosyal Destek Programı için başvurularını yapabilir." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Sayan, 'Bursa'da 27 çocuk evi var ama bu evlerin sayısı, yeterli değil. Bir tanesinin açılması için hemen talimat verdik. Artık yurt tipinden ev tipine geçeceğiz. Bu sene içinde, hatta ilk 6 ayda dönüşümleri tamamlamayı hedefliyoruz. Bursa'da 10 çocuk evi açacağız ve bir çocuk evleri sitesi açacağız. Mustafakemalpaşa ilçesinde 36 çocuğun barınacağı bir çocuk evi sitesi açılacak. Yine Mustafakemalpaşa ve Yıldırım ilçelerine birer engelsiz yaşam merkezi kazandıracağız." şeklinde konuştu.

1500 YENİ PERSONEL

ASDEP'E 1500 yeni personel alınacağını belirten Sayan şöyle devam etti:

'KPSS'den 60 puan üzeri almış sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, aile ve tüketici bilimleri mezunları, Aile Sosyal Destek Programı için başvurularını yapabilir. Daha detaylı bilgi internet adresimizde mevcut. Böylece arz odaklı bir hizmet anlayışı geliştirmiş oluyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit edip farklı kurum ve kuruluşlardan olan ihtiyaçlarını da meslek elemanlarımızı direkt yönlendirmeyle; evlerde yaptırdığımız farklı yönlendirmelerle kamu kurum ve kuruluşlarından da hizmet almalarını sağlayacağımız bir proje. Bursa'dan bunun müjdesini vermek istiyorum. Maliye Bakanımızın da desteğiyle bin 500 ASDEP personelinin 2017 içinde istihdamını sağlayacağız. Başvurular internet adresi üzerinden yapılacak. Şartname hazırlandıktan sonra başvuruları alacağız."

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: 0303bakansayan

BOYUT: 126 mb

SÜRE: 3,58

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 1500 Personel Alacak - Son Dakika


Advertisement