Bursa'da Beslenme Çantaları Boş Kalmayacak - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Beslenme Çantaları Boş Kalmayacak

Bursa\'da Beslenme Çantaları Boş Kalmayacak

Bursa'da, Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Beslenme Çantaları Boş Kalmasın' projesi ile ekonomik durumu iyi olmayan bölgelerdeki bin öğrenciye süt ve 'şampiyon çörek' dağıtılmaya başlandı.

13.10.2011 18:07

Bursa'da, Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Beslenme Çantaları Boş Kalmasın' projesi ile ekonomik durumu iyi olmayan bölgelerdeki bin öğrenciye süt ve 'şampiyon çörek' dağıtılmaya başlandı. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da projeye destek verdi.

Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Beslenme Çantaları Boş Kalmasın' projesi, Yıldırım İlçesi'ndeki Nurettin Gülten Kutlucan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle hayata geçti. Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile projeye destek veren kurumların yetkilileri katıldı. Öğrenciler, Ertuğrul Sağlam'a yoğun ilgi gösterdi.

Törende konuşan Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, projenin bir öğrencinin yazdığı mektup ile başladığını belirtti. Projenin Türkiye'ye örnek olacağını kaydeden Türkoğlu, Türkiye'de çocukların yüzde 30'unun süt içemediğini söyledi. Selçuk Türkoğlu, çocukların iyi beslenmesi için sponsorlar desteğiyle, süt, yanında da pekmez, üzüm, buğday ile sütten yapılan 'şampiyon çörek'i, Yıldırım İlçesi'nde bulunan 3 okuldaki bin çocuğa dağıtacaklarını ifade etti. Bir yıl boyunca birinci sınıf ve ana sınıflarına süt ve çörek dağıtacaklarını anlatan Türkoğlu, başarılı olunduğu takdirde dağıtımın artarak devam edeceğini kaydetti.

Vali Şahabettin Harput da, çocukların dengeli beslenmesi, zihinsel ve kemik gelişimi için süt ve proteinin önemli olduğunu ifade ederek, projenin devam etmesi için Bursa'daki diğer kuruluş ve sivil toplum örgütlerinde de destek istedi.

Törenin ardından öğrencilerle birlikte sınıfa giren Vali Şahabettin Harput ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, çocuklara süt içirip, çörek yedirdi. Sağlam, projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek, Şampiyonluğumuzun yansıması olarak süt ve şampiyon çörekle çocuklarımıza destek oluyoruz. Biz de konum ve sorumluluğumuz gereği bu projeye destek olmaya çalışıyoruz. Projenin mimarlarına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Duyarlılık sahibi herkesi bu projeye davet ediyoruz dedi.

Çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Ertuğrul Sağlam, Bursaspor formalarını imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Beslenme Çantaları Boş Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement