Bursa’da Şairler Buluşması - Son Dakika
Güncel

Bursa’da Şairler Buluşması


Bursa’da Şairler Buluşması

Bursa Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Tarafından Bu Yıl 2.'Si Düzenlenen 'Bursa Kent Günleri', Şiir Sevdalılarını ve Aşıkları Bir Araya Getirdi.

01.02.2011 14:35

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda düzenlenen şiir ve müzik dinletisinde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, 4 meclisi, 31 ayrı çalışma programı ve yüzlerce gönüllüsüyle Bursa Kent Konseyi'nin ciddi bir kurum haline geldiğini söyledi. İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebilmesini sağlayan kent konseylerinin her beldede, ilçede ve şehirde olması gerektiğini belirten Pala, Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'ye örnek yapısıyla yoluna devam ettiğini ifade etti. Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu'nun örnek çalışmalar yaptığını da vurgulayan Pala, vakitlerini ayırarak emek harcayan tüm şairleri ve grup temsilcisi Faruk Ambarcıoğlu'nu tebrik etti.

Turgut Tüfekçibaşı, Süleyman Pancaroğlu, Hayatcan Öztürk, Emin Zeybek, Hamiyet Annaç Akyıldız, Ömer Ekinci Micingirt, Meral Demir, Adem Yarar, Şahin Karaman, Muhsin Aktaş, Adil Acar, Mikail Ocak ve Safiye Göktepe'nin okuduğu şiirleri beğeniyle dinleyen katılımcılar, zaman zaman duygusal anlar da yaşadı. Ozan Maralı ve sanatçı Nevzat Bulduk'un türkülerle renk kattığı programda, Bursa eski milletvekili Zafer Hıdıroğlu 'Mesnevi'den dizeler ve 'Yüce dağları duman kaplamış' türküsüyle büyük beğeni topladı. Bursa eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu ise '29 Ocak Batı Trakya Türkleri Milli Direniş Günü' hakkında bilgi verirken, kendi yazdığı 'Sarıkamış Destanı' isimli şiiriyle büyük alkış aldı. Keyifli gecede Ali ve Soner Saruhan kardeşlerin canlı performansıyla müziğin tadını çıkaran şiirseverler, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa’da Şairler Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement