Bursa Doğalgaz Patlamasında Hasar Gören Binaya Yıkım Kararı - Son Dakika
Güncel

Bursa Doğalgaz Patlamasında Hasar Gören Binaya Yıkım Kararı

Bursa'da dün meydana gelen doğalgaz patlamasının ardından zarar gören dört binanın yıkımına karar verildi.

27.09.2018 14:06

Bursa'da dün meydana gelen doğalgaz patlamasının ardından zarar gören dört binanın yıkımına karar verildi. Patlamada yaralananlardan bir kişi vücudundaki yanıklar nedeniyle Kocaeli Darıca'daki yanık merkezine sevk edildi.Merkez Osmangazi İlçesi Maksem Mahallesi'nde dün dört katlı bir binada doğalgazın neden olduğu öne sürülen patlama korku ve paniğe neden oldu. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürülürken Sinan Erinç (48), Alpaslan Akgün (38), Zeynep Berna Durmuş (8), Kerem durmuş ( (8), Gizem Ece Durmuş ve Barış Özkan yaralandı. Buradaki bir çok semtten duyulan patlama sonrası 4'ü ağır olmak üzere 20'den fazla bina çeşitli oranlarda hasar ve zarar görürken 5 otomobil ile bir motosiklet kullanılamaz hale geldi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın olayın ardından inceleme yaptığı Maksem Mahallesi'nde zarar gören binalar boşaltılıp burada yaşayanlardan bazıları otellerde ağırlanırken büyük bölümü ise yakınlarının yanına yerleşti.

Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı incelemenin ardından patlamanın olduğu binanın yıkımına karar verdi. Bu binanın yıkımı için çalışmalar başlatılırken hasar gören diğer dört bina hakkında ise karar incelemenin ardından verilecek.

Patlama ile ilgili olarak araştırma başlatan Bursagaz'ın ise bugün öğleden sonra konuya ilgili olarak açıklama yapacağı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bursa Doğalgaz Patlamasında Hasar Gören Binaya Yıkım Kararı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Doğalgaz Patlamasında Hasar Gören Binaya Yıkım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement