Bursa Kent Konseyi, Çanakkale Kent Konseyini Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi, Çanakkale Kent Konseyini Ağırladı

Bursa Kent Konseyi, Çanakkale Kent Konseyini Ağırladı

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, yürütme kurulu ve meclis temsilcileriyle beraber Bursa Kent Konseyini ziyaret etti.

25.09.2013 16:24  Güncelleme: 16:28

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal ve gönüllü katılımcılar, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz ve beraberindeki heyet ağırlayarak bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.

BKK Başkanı Semih Pala ve BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin'in hazır bulunduğu bilgi ve deneyim paylaşım toplantısına, BKK yürütme kurulu üyeleri, meclislerin temsilcileri ve çalışma gruplarının üyeleri de katıldı.

BKK'nin çalışmalarını anlatan kısa film gösterimiyle başlayan toplantıda bilgi veren Semih Pala, tarihi şehirlerden Çanakkale'nin insanlarıyla beraber olmaktan ve işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Dostluğun uzun yıllar devam etmesini temenni eden Pala, kent konseylerinin belirli bir çıtayı aşamadığını, Bursa ve Çanakkale'nin ise çıtayı aşarak başarıya ulaşan şehirlerden olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin sosyal çalışmalara yatkın olması dolayısıyla Bursa'nın şanslı olduğunu ifade eden Pala, " Demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin güçlendirilmesi için kent konseyi hayati önem taşıyor. Kent konseyleri dengeyi gözeterek çalışmalı. Belediyesi veya idaresiyle çatışan kent konseyi daha ilk gününden başarısız oluyor. Elbette teslim olmayacak ama birlikte çalışmayı bilecek. Ancak bu şekilde olursa şehir kazanır. Bölgesindeki tüm kurum ve kuruluşları ancak çatı kuruluşu olan kent konseyleri bir masa etrafında toplayabilir. Herkese söz hakkı verir. Konuşulanları da ilgili yerlere aktarır. Toplum ancak bu yapılırsa güçlenir" dedi.

Kent konseylerinin ana görevlerinden birisinin de sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmek olduğunu dile getiren Pala, bütçesi ve icra gücü olmayan kent konseylerinin gönüllülük gücüne sahip olduğunu hatırlattı. Bursa Kent Konseyi'nin herkese ve her kesime açık çalıştığını, toplumsal denge çizgisini gözettiğini söyleyen Pala, "Herhangi konuda kendi fikrimizi söylemiyoruz. Katılımcılarımızın ortaya koyduğu çalışmaları iyi algılayarak ilgili makamlara aktarıyoruz. Kent konseyi yapısının ülke genelinde daha iyi anlaşılması ve işletilmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz ise, Bursa'da büyük bir kent konseyiyle karşılaştıkları için mutlu olduklarını belirtti. Bilgi paylaşımında bulunmak, neler yapıldığını öğrenmek ve hangi konularda ortak çalışmalar yapabileceklerini konuşmak üzere ziyaret düzenlediklerini anlatan Yavuz, "Kent konseyleri arasındaki ilk ortak çalışmamızı Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'yle yapmıştık. Artık kent konseylerinin birebir ilişki kurması gerekir. İlk ziyareti bu bakımdan Bursa'ya yaptık. Gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz. Bizler de Bursa Kent Konseyi üyelerini Çanakkale'de ağırlamak isteriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi ve Çanakkale Kent Konseyi'nin meclis üyeleri ve çalışma grupları temsilcileri, yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Ziyaretin ardından Çanakkale'den gelen konuklar, Bursa Kent Konseyi ofisleri ve Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) salonlarını gezdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi, Çanakkale Kent Konseyini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement