Bursa'nın Sahilleri Bu Kez Temiz Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Sahilleri Bu Kez Temiz Çıktı

Bursa\'nın Sahilleri Bu Kez Temiz Çıktı

Bursa'nın Marmara Denizi'ndeki kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda gerçekleştirilen ölçümlerde herhangi bir kirliliğe rastlanmadı

16.07.2014 11:26  Güncelleme: 14:09

Bursa'nın Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi'ndeki kıyıları ile İznik Gölü çevresinde yer alan plaj ve kamplarda yapılan temmuz ayı ölçümlerinde sahillerin temiz olduğu belirlendi.

Geçen ay bir sahil için "Denize girilemez" uyarısı yapılan Bursa'da, temmuzda ise 23 sahilden 21'inin "iyi kalite", ikisinin de "orta kalite" suya sahip olduğu saptandı.

AA muhabirinin, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünün temmuz ayı birinci tur deniz suyu kirliliği ölçüm sonuçlarından derlediği bilgilere göre, Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan Gemlik ve Mudanya'da 8'er, Karacabey'de 3 ve İznik Gölü kıyısında 4 olmak üzere 23 kamp ve plajda deniz ile göl sularından numuneler alındı.

Bu kapsamda, 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının "kılavuz ve zorunlu değerler" olarak dikkate alındığı ölçümlerde, "toplam koliform", "fekal koliform" ve "fekal streptekok" parametrelerinin, tüm sahillerde referans değerler aralığında olduğu tespit edildi. Kirlilik ölçümlerinde, 23 plajdan 21'inde "iyi kalite" ve ikisinde "orta kalite" su tespitine yer verildi.

Ölçümlerde, sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa "iyi kalitede su (girilebilir)", kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa "orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu değerlerin üzerindeyse "kötü kalitede su (girilemez)" değerlendirmesinde bulunuldu.

Bursa'nın en temiz kıyıları

Gemlik'teki Hasanağa İzcilik Kampı ve İznik Gölü'nde yer alan İnciraltı Mevkisi Halk Plajı'nın "orta kalite su"ya sahip olduğu tespit edildi.

Güney Marmara'da en temiz deniz suyuna sahip sahiller şöyle:

Gemlik: Narlı Halk Plajı, Karacaali İzcilik Kampı, Büyükkumla Halk Plajı, Küçükkumla Orman Kampı, Gemsaz Halk Plajı, Kumsaz Halk Plajı ve Kurşunlu Sitelerönü Halk Plajı.

Mudanya: Kızılay Kampı, Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, Eşkel Halk Plajı, Eğerce Halk Plajı, Coşkunöz Halk Plajı.

Karacabey: Yeniköy Halk Plajı, Malkara Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajı.

İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, Darka Tatil Köyü ve Orhangazi Halk Plajı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'nın Sahilleri Bu Kez Temiz Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement