Bursa, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Bursa, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Bursa, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Bölgesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın cenazesi, Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

11.07.2016 18:55

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Bölgesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 5 askerden Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın cenazesi, Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit oğlunun tabutuna sarılan Azime Yılmaz, "Sana uzanan eller kırılsın. Bizi yakanları sen de yak Allahım" diyerek gözyaşı döktü.

4 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın cenazesi uçakla Yenişehir Havalimanı'na, buradan da karayoluyla Bursa'ya getirildi. Şehit Yunus Yılmaz'ın cenazesi, baba evinin bulunduğu merkez Osmangazi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi Arafat Sokak'a getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi töreninin yapılacağı Mihraplı Camii'ne götürüldü.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın babası Selami Yılmaz, annesi Azime Yılmaz, ikiz kardeşi Yusuf Yılmaz ve ablası Ayşegül Yılmaz, askerlerin desteğiyle gözyaşları dökerek, Mihraplı Camii'ne geldi.

Cenaze törenine şehit erin ailesi yakınları, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe ve 3 bine yakın Bursalı katıldı.

İkindi namazının ardından Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin ailesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun fotoğrafını öpen anne Azime Yılmaz, "Yunus, sen bana ne yaptın annem? Sana uzanan eller kırılsın. Beni nasıl bırakıp gittin? Bizi yakanları sen de yak Allahim. Çok çabuk geri geldin Yunus, ben seni daha geç bekliyordum. Sen bana daha geç geleceğini söylemiştin ama erkenden geldin oğlum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehit Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın cenazesi götürüldüğü Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa, Şehidini Gözyaşlarıyla Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement