Bursa Valisi Şahabettin Harput HSYK Üyeleri İle Akşam Yemeğinde Birlikte Oldu - Son Dakika
Güncel

Bursa Valisi Şahabettin Harput HSYK Üyeleri İle Akşam Yemeğinde Birlikte Oldu

Bursa Valisi Şahabettin Harput HSYK Üyeleri İle Akşam Yemeğinde Birlikte Oldu

Bursa Valisi Şahabettin Harput Bursa'da İki Günlük Yargıda Durum Analizi Çalıştayı İçin Gelen HSYK Üyeleri İle İskenderoğlu Konağında Akşam Yemeğinde Birlikte Oldu.

15.01.2011 13:31  Güncelleme: 13:34

Bursa Valisi Şahabettin Harput Bursa'da iki günlük Yargıda Durum Analizi çalıştayı için gelen HSYK üyeleri ile İskenderoğlu konağında akşam yemeğinde birlikte oldu. Yemeğe HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan Vekili Eyüp Sabri Baydar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Yılmaz ve üyeler katıldı.

Yemekte konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput "Bu gün bu nezih toplulukla beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yargı mensuplarının çok şanslı olduğunu görüyorum.

Türkiye'de bugüne kadar reform adı altında yapılan çalışmaların tamamına yakını yabancı ülkelerde yapılan uygulamaların masa başında uzmanlar tarafından değerlendirilerek ülkemize uyarlaması çalışmaları yapılır ve uygulamaya sokulurdu. Ama uygulamada sorunlar artmaya devam eder ve bir türlü çözülemez.

Türkiye'de olmazsa olmaz en önemli kurum yargı. Yargının saygınlığını koruması ve yargıya olan güvenin sarsılmaması bir devletin bekası için en önemli husustur. Mülkün temeli adalet sözü de oradan geliyor. Yaşanılan süreçler içerisinde bu alandaki sorunların artık bütün boyutları ile ele alınmasını ve bu müessesenin devletin bekası adına, ben oraya giderim oradan hakkımı alırım düşüncesini bütün insanların gönlüne yerleştirmek bu ülkede yaşayan herkesin görevidir.

Hepimizin adalete ihtiyacı var. Hepimiz adaletin şemsiyesi altındayız. Bu anlayış içerisinde yapılan bu çalışmayı önemsiyorum. Ülkemizin geleceği adına yapılacak olan bu çalışmalardan dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum. Böyle bir çalışmanın Bursa'da olmasından dolayı ayrıca memnuniyetimi ifade ediyorum."dedi.

Şu ana kadar yaptığımız programlarda ilk kez bir Valimizin yemeğinde misafir olduğunu belirten HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur "Ben arkadaşlarım ve şahsım adına bu birliktelik için teşekkür ediyorum" dedi.

Yemeğin bitiminde Bursa Valisi Şahabettin Harput , HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur' a İznik Çinisi hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Valisi Şahabettin Harput HSYK Üyeleri İle Akşam Yemeğinde Birlikte Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement