Bursa Veterinerlere, Havalı Tüfek ile Bayıltıcı İğne Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Bursa Veterinerlere, Havalı Tüfek ile Bayıltıcı İğne Eğitimi

Bursa Veterinerlere, Havalı Tüfek ile Bayıltıcı İğne Eğitimi

Veterinerlere, havalı tüfek ile bayıltıcı iğne eğitimi Bursa'da 40 veterinere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından eğitim verildi.

07.04.2015 17:10

Veterinerlere, havalı tüfek ile bayıltıcı iğne eğitimi

Bursa'da 40 veterinere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından eğitim verildi. Havalı tüfekle bayıltıcı iğne eğitimi de alan veterinerler karton kutudaki hedefi vurmaya çalıştı.

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nde veterinerler havalı tüfekle bayıltıcı ve sakinleştirici iğne eğitimi aldı. Veteriner hekimlere öncelikle, iğneyi havalı tüfekle hedefi vurmak için nasıl atış yapacakları öğretildi. Eğitimin ardından ellerine havalı tüfeği alan veterinerler, hedef olarak konulan karton kutuyu vurmaya çalıştı. Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanlığı Hayvanları Koruma Şube Müdürü Özcan Yaman, verilen eğitimin ardından veterinerlerin yaralı hayvanları kolayca kontrol altına alabileceklerini söyledi. Yaman, 'Merkez ve taşra teşkilatında yer alan veteriner arkadaşlarımıza yaban hayvanlarının yakalanması, nakledilmesi, yaralı ele geçen hayvanların iyileştirilmesi konusunda uygulamalı eğitim gerçekleştiriyoruz. 40 veteriner burada eğitim görüyor. Havalı tüfekle atış yapmasını öğreniyorlar. Kendilerine ayrıca üflemeli borudan kutuya da iğne atışı yaptırdık. Yaralı hayvanların bayıltılması için. Bölgede çalışan arkadaşlarımız gerekli donanımları aldıktan sonra yaban hayvanlarına daha eğitimli bir şekilde müdahale edebilecekler" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Veterinerlere, Havalı Tüfek ile Bayıltıcı İğne Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement