Bursalı Karatecilerin Büyük Başarısı - Son Dakika
Güncel

Bursalı Karatecilerin Büyük Başarısı


Bursalı Karatecilerin Büyük Başarısı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü karatecileri, Konya'da yapılan Türkiye Karate Şampiyonası'nda gösterdikleri başarıyla dikkatleri çekti.

19.08.2011 13:34

Genç sporcular, Bursa'ya 2 birincilik, bir ikincilik ve bir de üçüncülük kazanarak döndü.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından 11-13 Ağustos tarihleri arasında Konya'nın Selçuk İlçesi'nde ümit, genç ve 21 yaş altı sporculara yönelik düzenlenen 'Türkiye Karate Şampiyonası', 44 ilden 774 karateciyi bir araya getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü karatecileri, Konya'da sergiledikleri başarılı performanslarıyla Bursa'nın gururu oldu. Genç sporculardan 55 kiloda yarışan Emre Cevahir ile 68 kiloda mücadele eden Alperen Doğan'ın birinci olduğu şampiyonada, 21 yaş altı kategorisinde 68 kiloda mücadele eden Adil Alişiroğlu ikinci ve ümitler kategorisinde 70 kiloda yarışan Ali Yıldız da Türkiye üçüncüsü olarak Bursa'ya kupalarıyla döndü.

Genç karateciler Malezya'ya gidecek

Öte yandan 14 Ağustos Pazar günü de yine Konya'da yapılan 'Milli Takım Dünya Şampiyonası' seçmelerinde de Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından 6 sporcu, yetenekleriyle otoritelerin dikkatini çekti. Seçmelere katılan sporculardan Emre Cevahir 55 kiloda, ümitlerde ise Tolga Macar 52 kiloda üstün performans göstererek tüm rakiplerini geride bırakıp Türk Milli Takımı'nın dünya kadrosunda yer almayı hak etti. Cevahir ve Macar, 13-16 Ekim tarihlerinde Malezya'nın Malaka şehrinde yapılacak olan dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek. Genç sporcuların bu başarısı, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün tarihinde de bir ilke imza attı. Böylece, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, ilk kez dünya şampiyonası milli takımına iki sporcu göndermiş olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursalı Karatecilerin Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement