Bursaspor'daki Yolsuzluk Davası Bilirkişiye Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Bursaspor'daki Yolsuzluk Davası Bilirkişiye Gönderildi

Bursaspor\'daki Yolsuzluk Davası Bilirkişiye Gönderildi

Bursaspor'daki mali soruşturma kapsamında aralarında Başkan İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu toplam 36 sanığın yargılandığı davada mahkeme dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde "özel ve resmi belgede sahtecilik,"...

13.12.2012 11:48

Bursaspor'daki mali soruşturma kapsamında aralarında Başkan İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu toplam 36 sanığın yargılandığı davada mahkeme dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarına karıştıkları iddia edilen ve aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, ikinci Başkan Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk işleri sorumlusu Öztürk Yazıcı ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplam 35 sanığın yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya tutuksuz sanıklardan Bursaspor Kulübü Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, klüp avukatı Jale Demir, Bursaspor Kulübü eski Genel Müdürü Osman Nuri Biçer ve eski yöneticilerden Turgay Dursun katıldı. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve diğer sanıklar ise bu celseye katılmadı.

Mahkeme, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında "gizliliği ihlal" suçundan dava açılan kulübün hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı ve avukat Jale Demir'in dosyasının birleştirilmesi üzerine her iki tutuksuz sanığın tekrar ifadesi alındı. Öztürk Yazıcı ortada bir eylem değil eylemsizliğin bulunduğunu belirtti. Dosyadan vekaleten fotokopi aldığını söyleyen Jale Demir ise dosyadaki bilgileri sadece müvekkilleriyle paylaştığını söyledi.

Mahkeme, dosyanın Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek, futbol kulüplerinden birisinden seçilen ve muhasebeden anlayan, diğer ikisi emekli Sayıştay uzman denetçilerinden oluşan toplam üç kişilik bilirkişi heyeti tarafından rapor hazırlanmasına karar verdi. Dava eksiklerin tamamlanması için 14 Şubat Sevgililer Gününe ertelendi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursaspor'daki Yolsuzluk Davası Bilirkişiye Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement