Büyük Öğrencilerden Küçüklere Hayvan Hakları Dersi - Son Dakika
Güncel

Büyük Öğrencilerden Küçüklere Hayvan Hakları Dersi

Büyük Öğrencilerden Küçüklere Hayvan Hakları Dersi

Uludağ Üniversitesi AB Proje Atölyesinden hayvan haklarına yönelik anlamlı proje

01.02.2013 09:04

Uludağ Üniversitesi Avrupa Birliği Proje Atölyesi'nde gönüllü öğrencilerin hazırladıkları proje kapsamında yürüttüğü ve Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından hibe desteğiyle finanse edilen YAŞAMAK HAKTIR projesi başarılı çalışmalara imza atıyor.

İlköğretim çağındaki çocuklar Hayvan hakları konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Ekim 2012 ayından bu yana sürdürülen projenin ikinci adımında, Uludağ Üniversitesi'nin Eğitim, Güzel Sanatlar ve Veteriner Fakültelerinde hayvan hakları konusunda eğitmenlik eğitimi alan gönüllü gençler, Bursa'daki 5 ilköğretim okulunda 4.sınıf öğrencilerine hayvan hakları eğitimi vererek 800 öğrenciye ulaştı.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği ve Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri'nin de destekleriyle yürütülen proje, geleceğin yetişkinleri çocuklara yaşadıkları çevreye daha duyarlı olmayı öğretime amaçlı uygulanıyor. Yaşamak Haktır Projesi, sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve kötü muameleye maruz kalma gibi sorunlarına dikkat çekmenin yanı sıra hayvan hakları konusunda da bilinçlendirmeyi içeriyor.

Proje sorumlusu olan üniversite öğrencisi Merve Temizkan, yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

Bursa'nın üç merkez ilçesindeki ilköğretim okullarında (ZEKAİ GÜMÜŞDİŞ, ÖĞRETMEN HASAN GÜNEY, SETBAŞI, HÜRRİYET, SADİ ETKESER İLKÖĞRETİM OKULLARI) dördüncü sınıf öğrencileriyle aralık ve ocak ayı boyunca sürdürülen çalışmalarda;

Hayvan hakları ve sokak hayvanlarının sorunları konusunda verilen tüm eğitimler yaratıcı drama aktiviteleriyle birleştiriliyor ve atölye çalışmalarıyla da destekleniyor. Ayrıca, projede kapsamında çocuklar beyin fırtınası yaparak sokak hayvanlarının sorunlarını belirleyip, çözüm yolları arıyor. canlandırmalar, yaratıcı yazarlık atölyeleri, kolaj çalışmaları, slogan ve afiş hazırlama gibi aktivitelerle de çocuklar yepyeni bir eğitim modeliyle karşılaşıyor.

Son olarak öğrenilenlerin kalıcılığını sağlama amacıyla Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım Ve Tedavi Merkezi ziyaret edildi. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veriner Dr Mürsel Büyükçoban'ın eşlik ettiği gezide çocuklar; sokak hayvanları, sahiplendirme, hayvan sağlığı, küpeleme, kısırlaştırma gibi konularda konunun uzmanlarından bilgi aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyük Öğrencilerden Küçüklere Hayvan Hakları Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement