Büyük Umutlar Filmi - Son Dakika
Güncel

Büyük Umutlar Filmi

Büyük Umutlar Filmi

Büyük Umutlar filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Büyük Umutlar filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

09.07.2011 19:39

Iyi huylu, alçak gönüllü, biraz da saf bir öksüz olan Pip (Tony Wager) cadaloz kizkardesi ve onun bir demirci olan iyi kalpli kocasi ile birlikte yasamaktadir. Bir gün kilisenin mezarliginda iki kaçak kürek mahkumu ile burun buruna gelir. Mahkumlara evden yiyecek ve zincirlerinden kurtulabilmeleri için alet temin eder, ancak mahkumlar tekrar yakalanirlar. Iki mahkumdan daha insancil olani (Finlay Currie) evden kaybolan yiyecegi kendisinin çaldigini söyleyerek suçu üstlenir ve Pip'i suçlanmaktan kurtarir. Artik Pip ile aralarinda bir bag kurulmustur.

Bu arada Pip, melankolik bir kadin olan Bayan Havisham (Martita Hunt)'in zengin konaginda onun kendisi kadar küstah olan evlatligi Estella (Jean Simmons) ile arkadaslik etmesi için tutulur. Simarik bir kiz olan Estella erkeklerin kalbini kirmak için analigindan özel talimat almistir, zira evlenecegi gün kilisede terkedilen Bayan Havisham'in erkeklere karsi özel bir kini vardir. Bunca asagilanmaya ragmen Pip Estella'ya yine de asik olur. Bir süre sonra Pip'in sansi döner, Bayan Havisham'in avukati araciligi ile esrarengiz bir hayirseverin tüm egitim masraflarini karsilayacagini ayrica kendisine yüklü de bir harçlik ödeyecegini ögrenir.

Yillar geçer, artik Londra'ya yerlesmis olan Pip (John Mills) burada lüks bir hayat yasamaya baslar, eski hayatina biraz da burun büker. Zaman geçince onca yil zannettigi gibi hamisinin Bayan Havisham olmadigini ögrenir. Hala sevdigi Estella (Valerie Hobson)'yi bulmak üzere artik terkedilmis harap bir mekan olan Havisham konagina dönen Pip onun da analigi gibi bir inziva hayati yasamaya hazirlandigini ögrenir.

Yönetmen: David Lean

Senaryo: Charles Dickens

Oyuncular: Bernard Miles, Jean Simmons, Valerie Hobson, Tony Wager, John Mills

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: Great Expectations

Yapımcı Firma: Cineguild

Yapım Yılı: 1946

Yapım Ülkesi: Ingiltere

Orijinal Dili: Ingilizce

Filmin Süresi: 118 dk.

Son Dakika Güncel Büyük Umutlar Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement