Önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Ar-Ge'nin ve kusursuz üretimin tek başına yeterli olmayacağını söyleyen DemirDöküm CEO'su Dr. Axel Busch, büyük veriyi doğru okuyabilen, tüketiciler için akıllı yazılım geliştirebilen şirketlerin sektörde liderliğe oynayacağını söyledi. Busch, ayrıca müşteri beklentilerini kendi kendine öğrenen yeni nesil akıllı oda termostatı Migo'yu da ilk kez tanıttı.
Yenilebilir enerjilerin kullanımına yönelik ürünlerin etkin kullanımını sağlamak için proje ve ürünler geliştiren DemirDöküm, ISK-Sodex 2016'nın ikinci gününde ısıtma, soğutma ve iklimlendirme sektörünü bekleyen gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Türkiye'nin yanı sıra 100'ü aşkın ülkeden iklimlendirme sektörünün tüm oyuncu ve paydaşlarının bir araya geldiği fuar kapsamında düzenlenen "Sürdürülebilir İklimlendirme Çözümleri" paneline katılan DemirDöküm CEO'su Dr. Axel Busch, Ar-Ge ve inovasyonda öncü olan DemirDöküm'ün üretimle eş zamanlı olarak geleceğe yatırım yaptığını söyledi.
"DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"
DemirDöküm'ün mevcut ve yenilikçi ürün gamının yanı sıra 50'yi aşkın Ar-Ge ekibi ile sektörde dijital dönüşüm için çalıştıklarını belirten Busch, şöyle konuştu: "Dijital bir çağda yaşıyoruz. DemirDöküm olarak, hem sektör hem kendimiz için 2 yıldır dijital dönüşüm çalışmalarına başladık. 7'den 70'e herkes, dijital dünyada iletişim halinde. Sadece insanlar değil, şu an milyarlarca makine, önümüzdeki yakın yıllarda ise yüz milyarlarca makine birbirleriyle iletişimde olup, veri ürettiği bir yaşamı izleyeceğiz. Nesnelerin interneti döneminin konuşulduğu günümüzde, şimdiden 10 yıl sonrası için çalışmayan, büyük veriyi okuyup yorumlayamayan şirketler kısa süre içinde lider olsalar dahi müşterilerini kaybedecek. Bu noktada sektörel işbirliklerinin, rakiplerle paylaşıma açık olanlar yarışı bir adım önde götürecek."
"TÜKETİCİLERİN KİTAPÇIK KARIŞTIRACAK VAKTİ YOK"
Büyük verinin, bilginin tüm sektör ve şirketler için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Axel Busch, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün tüketiciler teknik terimlerle, kullanım kitapçığıyla veya kurulumla zaman kaybetmeksizin sahip olduğu cihazı en kolay şekilde kullanmak istiyor. Bu nedenle sektörümüzün akıllı ev çözümlerini veya müşteri ara yüzlerini onların beklentileri doğrultusunda, geri dönüşlerini veya büyük veriyi yöneterek isteklerini karşılamaları gerekiyor. Akıllı şehir, akıllı ev hatta akıllı enerji-şebeke dönemindeyiz. Son 1.5 yıllık tabloyu incelediğimizde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir dijital dönüşüm gerçekleşti. Geçmişte kendi sektörümüzden örnek verirsem, cihazlar sadece açma-kapama ya da ısıyı artırıp azaltmak için kullanılırdı. Şimdi tüketici ne kadar elektrik, doğal gaz kullandığını, bunu hangi zaman diliminde tükettiğini veya doğru tarifede olup olmadığını sorguluyor. Dolayısı ile bu bilgilerin en kolay ve hızlı yoldan paylaşan, tüketiciye konforu sağlayanlar pazar payını hızla artırabilecek."
TÜKETİCİSİNİ TANIYAN VE KENDİ KENDİNE ÖĞRENEN MİGO
Toplantıda DemirDöküm'ün yenilikçi yüzünün ilk ürünlerinden biri olan Migo'yu da tanıtan Dr. Axel Busch, şu bilgileri verdi: "Yüksek teknoloji ile geliştirilen Migo ile kullanıcılar kombilerini istedikleri yerde, istediği gibi kontrol edebilecek. DemirDöküm'ün yeni akıllı oda termostatı Migo, kullanıcının isteği doğrultusunda Apple ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla uzaktan erişim imkânı sağlıyor. Birden fazla cihazın kontrolünü gerçekleştirebilen uygulama sayesinde kullanıcılar ister oda sıcaklığına, ister su sıcaklığına anlık olarak müdahale edebiliyor. Zamanlayıcı programları ve tüketim izleme gibi kullanıcıya özel deneyimler de sağlayan Migo, evin ısı davranışını belirlemek amacıyla internetten aldığı hava tahmin bilgilerinin yanı sıra daha önce kaydedilen tüm verileri de kullanabiliyor. Ürün, çalıştırıldıktan iki hafta sonra e-bus iletişimi sayesinde doğru zamanda doğru ayara ulaşmak için kombinin ne zaman ve hangi sıcaklıkta çalıştırılacağını belirleyebiliyor."
Son Dakika › Güncel › ISK-Sodex 2016'nın ana gündemi 'Enerji verimliliği' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?