Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine atık yağ semineri - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine atık yağ semineri

Büyükşehir\'den üniversite öğrencilerine atık yağ semineri

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Arslanbey Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencilerine toplum gönüllüleri projesi kapsamında Kartepe Belediyesi ile birlikte bitkisel atık yağların kontrolü konulu seminer gerçekleştirdi.

12.11.2016 08:35

YAĞLARIN ÇEVRE VE EKONOMİYE ZARARLARI

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan çevre mühendisleri tarafından yapılan sunumda; bitkisel yağların atık olarak çevreye ve ekonomiye vereceği zararlar aktarıldı. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği seminerde atık yağlarla ilgili kısa film izletildi.

ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından gerçekleştirilen atık yağ kontrolleri hakkında verilen seminerde yağların toplanması, geri kazanılması veya bertaraf edilmesi konusunda bilgi veren çevre mühendisi Özlem Bülbül, ''Atık yağlar kontrollü olarak toplanıyor. Kimileri bertaraf ediliyor kimileri ise geri dönüşüm işlemi görüyor. Bu şekilde çevreye olan zararlarının önüne geçiliyor'' dedi.

FİRMA TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

Öte yandan Kocaeli Üniversitesi'nde yapılan eğitimde bitkisel atık yağların kontrolü ile ilgili yapılan çalışmalarda destek oran kurumlar da oradaydı. Kartepe Belediyesi ve lisanslı geri kazanım firması ekipleri de, geri kazanım ve yağların toplanmasıyla ilgili detaylı bilgi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den üniversite öğrencilerine atık yağ semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement