Büyükşehir Meclisi'nde 50 Madde Kabul Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Büyükşehir Meclisi'nde 50 Madde Kabul Edildi

Büyükşehir Meclisi\'nde 50 Madde Kabul Edildi
13.10.2012 09:28

Ekim ayı dönem toplantısı 2. bileşimi Meclis Salonu'nda Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'nin başkanlığında yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı dönem toplantısı 2. bileşimi Meclis Salonu'nda Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'nin başkanlığında yapıldı.

Toplamda 50 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 42 madde oy birliği, 8 madde oy çokluğugla kabul edilirken, 2 madde de gündem dışı teklif kararı olarak alındı.

Meclis sonrasında, Kadın Dostu Kentler Gaziantep İl Koordinatörü Meltem Üçler, bir sinevizyon ile kadın-erkek eşitliğinin uygulandığı pilot illerdeki çalışmaları anlattı. Türkiye'de 12 il'de uygulanan projenin Gaziantep'te de iyi gittiğini ifade eden Üçler, Eylül 2012 tarihinde başladıkları projede amaçlarının tüm birim ve kurumlarda kadın-erkek eşitliğinin arttırılması olduğunu söyledi. Yerel düzeyde kadın-erkek fırsat eşitliğinin dengelenmesi ve kadın ile kızların ihtiyaçlarının arttırılması olduğunu vurgulayan Üçler, kadınlar için değişik politikalar ve çözüm yolları üretmek üzere bir kurul oluşturulduğunu belirtti.

Üçler, Valilik, belediyeler, özel idare, müftülük, STK'lar ve birçok kurumlarda kadın-erkek eşitliği birimlerinin oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Meclis Başkanı Yetkinşekerci, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle meclis üyeleri başta olma üzere tüm Gazianteplilerin bayramını kutladığını ve bir sonraki meclisin 12 Kasım saat 14.00'de yapılmasını temenni etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Meclisi'nde 50 Madde Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement