Çadır Kentler Arası Futbol Turnuvası Başladı - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentler Arası Futbol Turnuvası Başladı

Çadır Kentler Arası Futbol Turnuvası Başladı

Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler arasında, UNICEF sponsorluğunda futbol turnuvası düzenlendi.
Gaziantep civarında çeşitli çadır kentlerde kalan Suriyeli mültecilerin sosyal ve sportif...

12.11.2013 10:56

Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler arasında, UNICEF sponsorluğunda futbol turnuvası düzenlendi.

Gaziantep civarında çeşitli çadır kentlerde kalan Suriyeli mültecilerin sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunmaları için UNICEF sponsorluğunda futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvanın ilk maçı Gaziantep'in ilçesi İslahiye'de oynandı. Nizip ile İslahiye arasında oynanan maçı Nizip takımı 4-0 kazandı. Turnuvanın kalan maçlarında ise Nizip 2 takımı ile Karkamış takımı karşılaşacak. Turnuvanın şampiyonu, Gaziantep merkezde oynanacak maçlar sonucu belli olacak.

Yapılan organizasyona ilişkin bilgi veren Gaziantep AFAD İl Müdürü Sinan Atakan, "Gaziantep'te dört kampımız var. Bu kamplarda toplam 34 bin Suriyeli vatandaşımızı misafir ediliyoruz. Gaziantep Valiliği ve başta Sayın Valimiz, kaymakamlarımız ile birlikte bu insanları savaş psikolojisinden arındırmak istedik. Psikolojik rehabilitasyona yönelik böyle sosyal ve sportif etkiliklere ağırlık veriyoruz. İşte burada düzenlediğimiz etkilik de bunun bir örneğidir. Bu etkiliklerimiz devam edecektir. Daha önce de kamplarımızda çocuklarımıza ve bayanlarımıza yönelik sürekli sosyal kültürel, sportif etkiliklerimiz vardı. Bu insanlara savaşı unutturup böyle sportif aktivitelerle onları mutlu edebilirsek biz de mutlu oluruz. Turnuvanın ödülü; kupa, madalya ve plaket olacak" açıklamasını yaptı.

Suriyeli oyuncular, kendilerine imkan sağlayan başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Türk milletine şükranlarını ifade etti.

Maçı; İslahiye İlçe Kaymakamı Ünal Çakıcı, AFAT İl Müdürü Sinan Atakan, İslahiye Emniyet Müdürü Enver Soylu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Ömürhal Beşikçi, daire müdürleri ve çok sayıda Suriyeli izledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çadır Kentler Arası Futbol Turnuvası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement