Çadır Kentte Ramazan Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Çadır Kentte Ramazan Etkinliği

Çadır Kentte Ramazan Etkinliği

Osmaniye'deki Suriyeli sığınmacılar için Cevdetiye'de kurulan Çadır Kentte, Osmaniye Belediyesi tarafından geçtiğimiz akşam Ramazan etkinliği düzenlendi.

26.07.2013 15:30

smaniye Belediyesi tarafından Ramazan boyunca düzenlenen etkinlikler bu kez Suriyeli sığınmacılar için yapıldı. Yaklaşık 8 bin Suriyeli Türkmenin kaldığı Çadır Kentteki Ramazan etkinliğini binlerce kişi izledi. Etkinlik Karagöz Hacivat oyunları ile başlarken daha sonra çocukların gözdesi ateş şov yer aldı. Ateş şov izleyenlerden büyük beğeni topladı. Ateş şovun ardından Grup Meşale Semazen Ekibi ile izleyenlere Ramazan'ın ruhunu yaşattı.

BAŞKAN KARA: "MİSAFİR DEĞİL EV SAHİBİSİNİZ"

Çadır Kentte düzenlenen program alanına alkışlarla gelen Belediye Başkanı Kadir Kara bir konuşma yaptı. Suriyeli sığınmacılara kesin bir dille misafir olmadıklarını, kardeş olarak görülüp kendilerini ev sahibi yerine koymalarını istediğini ifade eden Başkan Kara, konuşmasına Arapça selam vererek başladı. Başkan Kara, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkmen kardeşlerim hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizler burada misafir değil, ev sahibisiniz. Türkmen kardeşlerim şu mübarek Ramazan akşamında cenabı Mevla'ya dua ediyoruz. Ülkenizde yaşanan bu çirkin felaketin, yaşanan oyunların biran önce sona ermesini Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyoruz. Allah kimseyi vatansız, milletsiz, bayraksız bırakmasın ama şunu da bilin ki bu Osmaniye topraklarında ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde, Misak-i milli sınırlar içerisinde sizin öz ve öz kardeşleriniz Türk kardeşleriniz yaşıyor ve sizlere her zaman sahip çıkacaklardır. Bunu da asla unutmayın. İstedik ki bu mübarek Ramazan akşamında sizlerle birlikte bu maneviyatı birlikte yaşayalım o yüzden buraya geldik. Sizlerle bu akşamı paylaşıyoruz. Bizlere göstermiş olduğunuz bu ilgi nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Devletimizin bütün yöneticilerine, kamp görevlilerine Sayın Valimize bize bu imkânı sağladığı içim bütün devlet yöneticilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

MURAT SAK'TAN TEŞEKKÜR

Cevdetiye Konaklama Merkezi Müdürü Murat Sak, tüm zorluklara rağmen güzel etkinliklere imza atmanın Suriyeli sığınmacılara verdiği güzelliği kalplerinde hissettiklerini belirtti. Murat Sak, "Osmaniye Belediyemizin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde kampımızda program yapmak istemeleri bizleri duygulandırdı. Ramazan duaların kabul olduğu, kardeşliğin, barışın, sevginin hâkim olduğu bir ay. İnşallah bizler bu etkinliklerle sevgimizi kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştiririz. Suriye halkı ile Türkiye halkı kardeş oldukları için bu tür etkinliklerle kardeşliğimiz pekiştirmek bizleri mutlu etti. Bizlerle bu etkinliği yaptığı için başkanımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Gecede son olarak ilahi sanatçısı Murat Anlar sahne aldı.

Programda Belediye Başkanı Kadir Kara'ya MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, MHP Kadın Kolları Başkanı Selam Yücel ve beraberindekiler eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çadır Kentte Ramazan Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement