Çakır: Yeni Bir Kalkınma Dönemi Olarak Görüyoruz - Son Dakika
Güncel

Çakır: Yeni Bir Kalkınma Dönemi Olarak Görüyoruz

Çakır: Yeni Bir Kalkınma Dönemi Olarak Görüyoruz

Çakır: Büyükşehir sürecini, şehirleşme anlamında hizmet anlamında yeni bir kalkınma dönemi olarak görüyoruz.

06.03.2013 13:29

Orduzu'yu ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır: BÜYÜKŞEHİRİ YENİ BİR KALKINMA DÖNEMİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Çakır: Büyükşehir sürecini, şehirleşme anlamında hizmet anlamında yeni bir kalkınma dönemi olarak görüyoruz. Yeni bir fırsat, yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Ve Malatya'yı nasıl geleceğe hazırlayacağız diye şimdiden, 2014'ü beklemeden çalışmalar yapıyoruz.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir süreciyle ilgili hazırlık çalışmaları kapsamında beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt ile bazı daire müdürleri ve Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı'yla birlikte Orduzu Beldesi'ni ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Eyüp Sağlam, Hakan Kahtalı ile Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak da katıldı.

Orduzu'da, Belediye Başkanı Cumali Ekin ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan Çakır'a yoğun ilgi gösterildi. Halk oyunları ekibinin de bir gösteri sunduğu Orduzu'da daha sonra belediye hizmet binasına geçildi.

Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, yaptığı konuşmada, hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ettiklerini belirterek, "Başkanımız göreve geldiği günden bugüne kadar Orduzu'dan hiçbir zaman elini çekmedi. Devamlı bizlere hizmet kapısı açıktır. Bundan dolayı Ahmet Başkan'ımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız; inşallah nasip olacak Büyükşehir Belediye Başkanı da olacak. Orduzu halkı da devamlı yanındadır" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hizmetlerinden dolayı Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin'e ve yakın ilgilerinden dolayı Orduzulu hemşerilerine yürekten teşekkür ettiğini belirtti.

Hizmet akışının planlamasını yapıyoruz

Büyükşehir statüsüyle birlikte Malatya'nın yeni bir yapılanma sürecine girdiğini anlatan Başkan Çakır, "Bu süreci, şehirleşme anlamında hizmet anlamında yeni bir kalkınma dönemi olarak görüyoruz. Yeni bir fırsat, başlangıç olarak görüyoruz. Ve Malatya'yı nasıl geleceğe hazırlayacağız diye şimdiden, 2014'ü beklemeden arkadaşlarımızla ekiplerimizle birlikte hem bir ziyaret hem bir teknik gezi anlamında ziyaretler yapıyoruz" dedi.

Büyükşehir sürecinde hizmet akışının planlama çalışmalarını yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, "Teknik alandaki arkadaşlarımızla birlikte geliyoruz. Arkadaşlarımız, kendi alanlarında eksiklikleri, ileriye dönük yapılması gereken çalışmaları şimdiden yapacaklar" diye konuştu.

Başkan Çakır, Büyükşehir olarak şimdiden imar planlarının çalışmalarını da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Büyükşehir imar yönetmeliğinin nasıl hazırlanması gerektiği ile ilgili olarak diğer Büyükşehir belediyelerimizden bilgiler alıyoruz. Odalarımıza yazılar gönderdik; işte makine mühendisleri, inşaat, mimar odalarımızdan kendileriyle ilgili yapılması gereken düzenleme ve önerileri istiyoruz yazılı olarak. Bir çalıştay düzenleyeceğiz ve Büyükşehir imar yönetmeliğini hazırlayacağız" açıklamasında bulundu.

Malatya'yı daha iyi noktalara taşımak zorundayız

Malatya'da artık tek merkezli yapının kalktığını ifade eden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

"Artık Malatya bir bütün. Burada bir hizmet sınıflandırması var. İlçe belediyelerinin ve Büyükşehir'in sorumluluk ve görevleri var. Özellikle Büyükşehir, şehirlere yön verme anlamında şehirlerin gelişmesi anlamında bütün kırsal bölgelerimiz dahil olmak üzere kapanan 39 beldemiz de dahil olmak üzere hepsinin üst yapısından da sorumlu altyapı anlamında içmesuyu, kanalizasyon gibi tüm hizmetlerden de sorumlu. Ulaşımından meydan düzenlemelerine kadar Büyükşehir sorumlu.

İlçelerin de sorumlu olduğu alanlar var. Bu görev dağılımı yapıldığı için hem ilçeler kendi sorumluluk alanlarında daha hızlı daha yoğun bir hizmet götürme imkanına kavuşuyor.

Büyükşehir'in getireceği çok büyük avantajlar var. Başta yetki anlamında, önemli yetkilere sahip oluyor. Sorumluluk anlamında kaynakların ciddi manada artması bu hizmeti daha yoğun getirmemize vesile olacak. Büyükşehir'in imkanları, teknik donanımı, araç parkının güçlü olması sayesinde şu ana kadar statüleri değişen beldelerimiz olsun, mahalle statüsü kazanan köylerimiz olsun, bunlara çok daha yoğun çok daha hızlı bir hizmet akışı sağlanacak."

Başkan Çakır, Malatya'yı bir bütün olarak gördüklerinin vurgulayarak "Malatya hepimizin. En güzel hizmeti getirmek zorundayız. Malatya'yı daha iyi noktalara taşımak zorundayız. Malatya'nın şehircilik anlamında daha çok gelişerek sorunsuz bir şehir olması, her alanda; sanayinin gelişmesine de katkısı olacak, tarımın da eğitimin de gelişmesine katkısı olacak. Dolayısıyla istihdama katkısı olacak. Biz öncelikle şehrimizi daha modern daha sorunsuz bir şehir olma anlamında çalışmalarımızı inşallah bundan sonraki süreçte daha da yoğunlaştıracağız" diye konuştu.

Orduzu'nun eski belediye başkanları Abuzer Kılıç ve Mustafa Karaman'ın da hazır bulunduğu ziyarette, mevcut belediye başkanı Cumali Ekin tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a beldeye olan katkılarından dolayı bir plaket verildi.

Camide Uzakdoğu mimarisi

Ziyarette daha sonra Orduzu Belediyesi tarafından yaptırılan gasilhane ve morg tesisleri gezildi. Tesislerin üst bölümüne ise Orduzu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından cami inşa edildiği belirtilirken, camide mimar Metin Karataş'ın yaptığı projeyle uzak doğu mimarisinin kullanıldığı kaydedildi.

Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, belde ziyaretinin sonunda Orduzu Belediyesi'nin ev sahipliğinde Altıntaç Düğün Salonu'nda yemekli bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çakır: Yeni Bir Kalkınma Dönemi Olarak Görüyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement