Çalışan Gazeteciler Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Çalışan Gazeteciler Bir Araya Geldi

Çalışan Gazeteciler Bir Araya Geldi

Şanlıurfa'daki yerel ve ulusal basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ŞUÇGAD tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

12.01.2016 14:06

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) tarafından 10 Ocak Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında gece düzenlendi.

Etkinliğe katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı konuşmada, basın mensuplarını toplumun vicdanı olduğunu söyledi. En yakın çalışma arkadaşlarından birinin de muhabirler olduğunu ifade eden Vali Küçük, "Muhabir arkadaşlarımız çok zor şartlar altında çalışıyor. Saatlerce bir haber peşinde koşuyorlar. Bazen soğuk havada çalışıyorlar. İlimizdeki sınır olayları sırasında sabahtan akşama kadar bir asker gibi nöbet tuttular" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de çalışan gazetecilerin gününü kutladı. Gazetecilerin çok kıymetli ve zor bir görev yaptığını belirten Çiftçi, "Bizim yürüttüğümüz hizmeti sizler kamu adına denetliyorsunuz" diye konuştu.

GÜLEBAK DERNEK FAALİYETLERİNİ ANLATTI

ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak ise Türkiye'de gazetecilerin maddi, manevi imkansızlıklar içerisinde görevlerini yapmaya çalıştığını ifade etti. Gülebak, dernek faaliyetlerini şöyle sıraladı:"Şanlıurfa'nın tanıtımı noktasında tüm basın arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik sözü verdik Şanlıurfa için tek kalem olduk. Merkez ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldik Şanlıurfa'nın sorunlarını tartıştık. Meslektaşlarımızın iyi gününde kötü gününde yanında olduk. Dernek binamızı oluşturduk, sadece gazetecilerin mutlu ve acı günlerinde kullanmaları için hizmete sunduk. Yeni evlenmiş çiftlerimizin eksiklerini gidermekte yardımcı olduk ve her yeni evlenen çiftimize dernek bütçesinden pay ayırdık. Urfa basınını tek bir sitede bir araya topladık Urfa Basın Merkezi.Com Şanlıurfa'nın basın merkezi haline geldi. Şanlıurfa Adliyesinde bir basın ofisimiz yoktu başsavcımızın çalışmalarıyla artık adliyede bir basın ofisimiz yer alıyor."Etkinlik Zekeriya Ünlü, Erdal Merdan ve Fatih Ünlü'nün sahne almasıyla son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çalışan Gazeteciler Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement