Cami ve Cemevinden Sonra Kahvede Bağımlı Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Cami ve Cemevinden Sonra Kahvede Bağımlı Eğitimi

Cami ve Cemevinden Sonra Kahvede Bağımlı Eğitimi

TÜRKİYE'de bağımlılığın giderek artması üzerine Avcılar'da cami ve cem evinde başlatılan eğitim çalışmalarına kahvede devam edildi.

31.07.2017 10:32

TÜRKİYE'de bağımlılığın giderek artması üzerine Avcılar'da cami ve cem evinde başlatılan eğitim çalışmalarına kahvede devam edildi.

Avcılar Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Bağımlılığı Önleme ve Bağımlılıkla Mücadele Merkezi yıl içerisinde okullarda öğrencilere ve velilere yönelik bir dizi etkinlik yaparken, eğitim çalışmalarının kapsamı genişletildi. Kaymakam Hulusi Doğan, Avcılar'da Temmuz ayında Yeşilkent Mahallesi'ndeki Merkez Cahide Yılmaz Camii'nde Cuma namazı için gelen cemaate ve Kuran kursu öğrencilerine yönelik eğitici bilgiler verilmesini sağladı. Gelişim Üniversitesi'nden Yard.Doç.Dr. Rıdvan Üney'in verdiği bilgileri Kaymakam Doğan, Müftü Bekir Derin ile birlikte cemaat ilgi ile izledi. Camide cemaate günümüzde ciddi sorun haline gelen uyuşturucu ve madde bağımlılığına ilişkin bilgileri anlatması ardından Firüzköy Mahallesi'ndeki cem evinde bağımlılık uzmanı psikolog polis Serkan Akbulut bağımlılığın önlenmesi konulu konferans verdi. Kaymakam Doğan, Firüzköy Cemevi'ndeki toplantıyı Cemevi Vakfı başkanı Şükrü Kalender ve buraya gelenlerle birlikte birlikte izledi.

Avcılar Kaymakamlığı Bağımlılığı Önleme ve Bağımlılıkla Mücadele Merkezi'nde görevli Fatih Murat Vural ve Psikolog polis Serkan Akbulut, Cami ve cem evinden sonra Tahtakale Mahallesindeki bir kahveye giderek burada bulunanlara uyuşturucu ve bağımlılık ile mücadele konusunda eğitici bilgiler verdi.

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, polisiye ve sağlık çalışmaları sürdürülen bağımlılık ile ilgili en önemli unsurun eğitim olduğunu, bu konudaki benzer çalışmaların ilçedeki diğer camilerin yanı sıra cemevleri, kahve ve pazarlarda sürdürüleceğini belirtirken, "Bu beladan kurtulmak  için topyekün mücadele etmeliyiz" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cami ve Cemevinden Sonra Kahvede Bağımlı Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement