Camiye "Acele Satılık" İlanı Asıldı - Son Dakika
Güncel

Camiye "Acele Satılık" İlanı Asıldı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde vatandaşlar maddi imkansızlıklardan dolayı tamamlanayana camiye "satılık" ilanı astılar.

06.03.2014 16:39  Güncelleme: 16:42

Serdivan ilçesinde dernek yönetimince inşaatına başlanan ancak yeterli destek sağlanamadığı için tamamlanamayan camiye dikkat çekmek amacıyla "satılık" yazılı afiş asıldı.

CAMİ BİR TÜRLÜ TAMAMLANAMADI

Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği Başkanı Ruhi Cinak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin tamamlanması için çevre mahallelerden gerekli desteği alamamaları nedeniyle bu fikir üzerinde uzlaştıklarını belirterek, "satılık cami" ifadesinin ses getireceğini düşündüklerini söyledi. Caminin yapımına 3 yıl önce başlandığını kaydeden Cinak, temelinden karkas durumuna gelene kadar kendi imkanlarıyla çalıştıklarını, maddi manevi her zahmete göğüs gerdiklerini anlattı.

"PARA BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

Cinak, camiyi ramazana kadar tamamlamak istediklerini dile getirerek, şunları ifade etti: "Bir hayli masraf var, para bulmakta ve yardım almakta zorlanıyoruz. Dernek üyesi arkadaşlarımızla 'ne yapabiliriz' diye düşündük, aklımıza bu fikir geldi. Biz caminin hayırlı sahiplerini bekliyoruz. Şu anda acilen kubbelerin kaplanması gerekiyor çünkü yağmur alıyor. Sıva yapılması ve camlarının takılması gerekiyor. Kubbelerin kaplanması 65 bin lira tutuyor. Sıva da 70-75 bin lira civarı tutuyor. Tüm hayırsever vatandaşları bekliyoruz."

"HALİ VAKTİ YERİNDE KOMŞULARIMIZ VAR"

Adem Şener ise cami ve Kur'an kurslarına herkesin ihtiyacı olduğunu ancak bu ihtiyaca kimse destek vermediği için uzun süredir inşaatın tamamlanamadığını söyledi.

Böyle yapıların tamamlanması için birlik olunması gerektiğini vurgulayan Şener, şöyle konuştu: "Cenazeyi bile en az 4 kişi kaldırır. Biz camiye 'cenaze' demek istemiyoruz ama eşraftan, mahalle sakinlerinden destek bekliyoruz. Dışarıdan bakıldığında bu yapının dernek üyelerinin elinde kaldığı izlenimi oluşuyor. Kimse 'bize ne' dememeli. Etrafımızda hali vakti yerinde komşularımız var. Gönül isterdi ki bir araya gelip 'karınca kararınca ne yapabiliriz' diye konuşalım. Bu cami sonuçta kimsenin malı değil, bu civarda yaşayanların, vatandaşların malıdır ama bizim çabalarımız da bir yere kadar, bundan sonra kime nasipse o alsın.

"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMELİYİZ"

Caminin önündeki "acele satılık" yazılı afişi yaptırdık. Bu ilk bakışta belki insanları farklı düşünceye sevk edebilir. Evet, biz bu eseri satıyoruz. Allah rızası için satıyoruz."

Mahalle sakinlerinden Canan Kartal ise ibadethanelere yardım edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu mahallede oturuyorum. Bütçem yettiğince yardımda bulundum. Onun haricinde temeli atılırken çalışan işçilere poğaça, börek, yemek, her türlü yardımı yaptım. Cami ve okul gibi yapılara yardım etmeli, her şeyi devletten beklememeliyiz" ifadesini kullandı.
 

Camiye "Acele Satılık" İlanı Asıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiye 'Acele Satılık' İlanı Asıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement