Çanakkale Anıtında Sıra Dioramada - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Anıtında Sıra Dioramada

Çanakkale Anıtında Sıra Dioramada

Ergün, iç düzenlemelerdeki detay nedeniyle uzadığını, yapımı tamamlandığında anıtın Manisa'nın simgesi olacağını söyledi.

11.09.2012 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu çalışmalarında bina tamamlanırken, iç bölümlerdeki diorama ve müze detayları da şekillenmeye başladı. Binanın ihale süresi içinde bittiğini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, iç düzenlemelerdeki detay nedeniyle uzadığını, yapımı tamamlandığında anıtın Manisa'nın simgesi olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu iç düzenleme çalışmalarını inceledi. Toplamda 5 bin 430 metrekarelik alanda uygulanan projenin ihale süresi içinde tamamlandığını, iç düzenleme nedeniyle işin uzadığını vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Çanakkale Savaşları'nda en çok şehit veren illerden biri olan Manisa'mıza böylesine güzel bir eseri kazandırmak amacıyla, işimizi ince eleyip sık dokuyoruz. Kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına, Şehzadeler kenti Manisa'da Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nun iç düzenleme çalışmaları devam ediyor. Yapımı tamamlandığında anıtımız Manisa'nın simgesi haline gelecektir" diye konuştu.

Diorama çalışmasıyla tarih canlanacak

Daha önce Anıtkabir ve İstanbul 1453 Panoramik Müzesi'nde diorama (gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikâyenin ışık oyunlarının da yardımıyla üç boyutlu olarak modellenmesi) çalışması yapan Rus Devlet Sanatçısı Aleksander Samsonov tarafından Çanakkale Savaşları'nı anlatan 3 boyutlu resim ve maket çalışması yaptığını belirten Başkan Ergün, "Bu çalışmalar tamamlandığında, burayı gezen vatandaşlarımız o günleri hafızalarında net bir şekilde canlandırmış olacaklar. Sanatçıyı Rusya'dan getirterek çalışmalarını Çanakkale Şehitleri Anıtı'nda da yapmasını istedik. Çalışma sonunda ortaya çok güzel eserlerin çıkacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale Anıtında Sıra Dioramada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement