Çanakkale'de Üzen İhmal - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Üzen İhmal

Çanakkale\'de Üzen İhmal

Kıbrıs ve Kore Gazilerinin Kutlama Töreninin İzlenemediği Seyyar Tribündeki Hali Üzüntü Yarattı.

30.08.2010 14:44

Vatandaşların askerleri sık sık alkışladığı törende, Kıbrıs ve Kore gazilerinin protokol tribünün tam arkasına kurulan ve bayramın izlenemediği seyyar tribünde buruk şekilde duruşu üzüntü yarattı.

ÇANAKKALE'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle düzenlene törenler coşkuya sahne oldu. Vatandaşların askerleri sık sık alkışladığı törende, Kıbrıs ve Kore gazilerinin protokol tribünün tam arkasına kurulan ve bayramın izlenemediği seyyar tribünde buruk şekilde duruşu üzüntü yarattı.

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından törenlere geçildi. Çok sayıda vatandaşın da ortak olduğu zafer coşkusu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ile bir çok protokol üyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en öndeki yerlerinden izledi. Protokolün oturduğu tribünün tam arkasına kurulan ve bayramı izlemenin mümkün olmadığı tribüne oturtulan Kıbrıs ve Kore gazilerinden oluşan Muharip Gaziler Derneği üyesi 10 kişilik grup ise bayramı buruk şekilde kutladı. Tören sırasındaki konuşmalarda gazilerden 'kahraman gazilerimiz' şeklinde bahsedildi. Ancak kahraman gaziler oturtldukları yerden sadece protokol tribününde oturanların sırtlarını izlemek zorunda kaldı. Gaziler buna rağmen kırgınlıklarını belli etmemeye özen gösterdi.

Tören Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in kutlama mesajının okunmasıyla sürdü. Deniz Kurmay Kıdemli Binbaşı Cafer Tabur da ''Bugün bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun, Atatürk'ün önderliğinde maddi ve manevi bütün varlığını ortaya koyduğu Afyonkarahisar ve Dumlupınar meydan muharebesi ve onun son safhası olan 30 Ağustos muharebesi sona ermiş, Türk tarihi için yeni bir dönem başlamıştır. Bize bugünleri yaşatan yüce Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz. Sizleri bu mutlu günde bir kere daha minnetle anıyor ve canını vatan, millet ve Cumhuriyete adamış yüce Türk ulusunun bir ferdi olarak dost ve düşmana sesleniyorum. Ordumuz Türk birliğinin kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir' dedi.

ŞEHİTİN ANNESİNDEN GÖZYAŞI

Tören, şehit piyade er Gürkan Özkan, şehit piyade uzman onbaşı Cihan Bozkurt, şehit piyade çavuş Özgür Kahveci'nin yakınlarına Vali Atalık tarafından devlet övünç madalyaları ve beraatları verildi. Siirt'te 6 yıl önce şehit düşen piyade uzman onbaşı Cihan Bozkurt'un annesi Bahar Bozkurt devlet övünç madalyası takılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit annesi, ''Vatan sağ olsun' dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, askeri birliklerin ve araçların resmi geçit töreniyle son buldu. Resmi geçit töreni sırasında askerler vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Üzen İhmal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement