Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı

Berlin Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Süleyman Güzel, "Çanakkale şehitlerini en iyi anlatan, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' destanıdır.

14.03.2015 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berlin Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Süleyman Güzel,  "Çanakkale şehitlerini en iyi anlatan, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' destanıdır. Muhtemelen kıyamete kadar da daha iyi anlatılamayacak Çanakkale şehitleri" dedi.

Berlin Alperen Ocakları'nın, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlediği anma programında konuşan Güzel, Çanakkale şehitlerini anmak için gerek Türkiye'de gerek yurt dışında anma programlarının düzenlenmesinin sevindirici olduğunu vurguladı.

İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'un Necid Çölleri'nden yazdığı "Çanakkale Destanı" şiiri ile Çanakkale şehitlerini en veciz şekilde anlattığını belirten Güzel, "Muhtemelen kıyamete kadar da daha iyi anlatılamayacak Çanakkale şehitleri" ifadesini kullandı.

Bu destandan çıkarımda bulunulması gerektiğini vurgulayan Güzel, "Bu da Berlin Türk toplumu olarak birlik ve beraberliğimiz korumaktır" dedi.

"Bize düşen, vatanı liyakatle korumaktır"

Berlin Alperen Ocakları Başkanı Adem Karaca ise konuşmasında, Çanakkale'de savaşan ecdadın, hürriyetini tehdit eden düşmana karşı canını siper ettiğini söyledi.

Karaca, yeni nesillere düşenin, ecdadın canı pahasına bıraktığı emaneti liyakatle korumak olduğunu vurgulayarak, "Emaneti korurken yapmamız gereken Çanakkale ruhunu kendi hayatımıza tatbik etmek ve nesillerimize öğretmektir" dedi.

Konuşmaların ardından ses sanatçısı İsmail Coşkun, Çanakkale türkülerini seslendirdi ve "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudu.

Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Öztürk ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Berlin Bölgesi Başkanı Sinan Kaplan'nın da katıldığı anma programı, Dolunayda Akşam Tiyatrosu'nun sergilediği "Şehitler Diyarı Çanakkale" oyunuyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement