Çanakkale Gelibolu'da Hıdrellez Coşkusu Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Gelibolu'da Hıdrellez Coşkusu Yaşandı

Çanakkale Gelibolu\'da Hıdrellez Coşkusu Yaşandı

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki Hıdrellez kutlamalarında vatandaşlar, akşam üstü ev önüne yakılan ateş üstünden atladı.

06.05.2016 11:36

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki Hıdrellez kutlamalarında vatandaşlar, akşam üstü ev önüne yakılan ateş üstünden atladı. Gündoğumunda ise deniz kenarına inerek dileklerde bulunup, dualar etti.

Her yıl ülkenin birçok bölgesinde coşkuyla kutlanan baharın müjdeleyicisi Hıdrellez, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne de coşku getirdi. Hızır ile İlyas peygamberlerin her yıl bir araya geldiğine inanılan, bolluğun ve bereketin sembolü Hıdırellez için Gelibolu'da, çeşitli gelenek ve adetler yerine getirildi. Akşam sokak aralarında ateş yakarak üstünden atlayan vatandaşlar, gün doğarken ise Hamzakoy ve Feneraltı mevkilerinden sahile indi. Havanın yağmurlu olmasına rağmen ilgi büyük oldu. Sahilde dilekler tutuldu, dualar edildi. Deniz kıyısında toplanan yüzlerce vatandaş, kumsala ve kayalara, sahip olmak istedikleri ev, araba ve çocuk resimleri çizdi. Bazı kişiler, dileklerinin kabul olması için bereket getirdiğine inanılan deniz suyuyla sahilden topladığı 41 taşı evine götürdü. İçindeki sıkıntının gitmesi için ise denize taşlar atıldı.

KARDEŞ DİLEDİ

Ailesiyle Feneraltı Sahili'ne inen 7 yaşındaki Zeynep Su, " Burdur'dan gezmek için geldik. Buraya annem ile birlikte geldim ve bir kardeşim olması için bebek diledim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Gelibolu'da Hıdrellez Coşkusu Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement