Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Uyarıda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Uyarıda Bulundu

Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Uyarıda Bulundu

Çanakkale Valiliği, yarın beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgarın orman yangınları yönünden risk oluşturabileceğini hatırlatarak, uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Çanakkale'de yarın sıcak hava ve kuvvetli rüzgar beklendiği belirtilerek, bu durumun orman yangınları için büyük bir risk oluşturduğu vurgulandı. Valilik, vatandaşlardan ateşten uzak durmalarını ve yangına sebebiyet verebilecek faaliyetlerden kaçınmalarını istedi. Ayrıca, herhangi bir orman yangını fark edildiğinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunulması gerektiği ifade edildi.

16.04.2024 09:19

Çanakkale Valiliği, yarın beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgarın orman yangınları yönünden risk oluşturabileceğini hatırlatarak, uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, yarın Çanakkale'de sıcak havanın yanı sıra kuvvetli rüzgarın da beklendiği, orman yangınları açısından bu durumun çok büyük bir risk oluşturduğu belirtildi.

Son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarının birçoğunun beşeri hatalardan kaynaklandığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın, bütün arazilerde ve özel mülkiyete tabi bahçelerde kesinlikle ateşten uzak durması, ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla ateş yakılması, anız yakılması ve piknik esnasında ateş yakılması gibi yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesi çok büyük önem arz etmektedir. Herhangi bir orman yangını fark edilmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Uyarıda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement