Çankkale - Bakan Yıldız, ``Şeffaflığın En Büyük Gerekçesi Basın'' - Son Dakika
Güncel

Çankkale - Bakan Yıldız, ``Şeffaflığın En Büyük Gerekçesi Basın''

Çankkale - Bakan Yıldız, ``Şeffaflığın En Büyük Gerekçesi Basın\'\'

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti'nin Yeni Binasını Hizmete Açan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "şeffaflığın En Büyük Gerekçesi Basın' Dedi.

03.09.2010 19:00

ÇANAKKALE Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni binasını hizmete açan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''''Şeffaflığın en büyük gerekçesi basın' dedi.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti'nin Fetvahane Sokak'taki yeni binası törenle hizmete açıldı. Açılışa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Serter, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Altunay, 2004 yılında kurulan cemiyete üye sayısının 68'e ulaştığını, yeni hizmet binasında gazetecilerin daha verimli çalışabilmeleri için mesleki eğitim seminerleri düzenleyeceklerini ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da hem kamu hem özel sektörün şeffaflığın gücünü kullanabilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız '' Şeffaflığın en büyük gerekçesi basın. Zaman zaman biz siyasiler hoşlanmadığımız şeyler olur. Ama açıklıkla ifade etmeliyim ki kamu ne kadar şeffaf davranırsa ister kendi hatalarıyla alakalı, isterse kendi yaptıklarının kamuoyu tarafından bilinmesiyle alakalı o kadar daha güçlü olacaktır. Eskidenmiş o üstünü örterek gitmek. Şimdi biz madem ki şeffaflığın gücünü kullanmalıyız, o zaman doğru işler yapmalıyız. Ben arkadaşlarıma sordum. Çanakkale'de basın nasıldır diye. Genelde dürüst ve ilkeli anlayışı benimserler dediler. Bu önemli bir ayrıcalık' dedi.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Altunay, Bakan Taner Yıldız'a, üzerinde Çanakkale Savaşları sırasında bir mehmetçik tarafından kullanılan süngünün bulunduğu özel bir plaket hediye etti. Bakan Yıldız, ''Şuana kadar yüzlerce plaket, armağan aldık. Ama aldığım en anlamlı ödül bu. Gerçekten çok duygulandım' dedi.

Bakan Yıldız, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti binasının tefrişatına katkıda bulunan Çanakkaleli bürokrat ve işadamlarına plaketler verdi.

BAKANIN KUCAĞINA ALDIĞI ÇOCUK AĞLADI

Daha sonra Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir tarafından mesleğinde 10, 20 ve 30 yılını dolduran gazetecilere plaket verildi.

Doğan Haber Ajansı Çanakkale ve ilçe bürolarında görev yapan 6 muhabir de plaketlerini aldı. Bakan Taner Yıldız, açılış için kurdeleyi kesmeye hazırlandığında, 10 aylık Elvin Keskin'i kucağına aldı. Ancak minik kız ağlamaya başlayınca Bakan Yıldız çocuğu annesine vermek zorunda kaldı. Kurdelenin kesilmesiyle açılış gerçekleşti. Bakan Yıldız, cemiyet binasını gezerek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankkale - Bakan Yıldız, ``Şeffaflığın En Büyük Gerekçesi Basın'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement