Çarpıcı İddia: Terör Örgütü YPG Rakka'dan Sonra İdlib'e Yönelecek - Son Dakika
Güncel

Çarpıcı İddia: Terör Örgütü YPG Rakka'dan Sonra İdlib'e Yönelecek

Terör örgütü YPG'nin, Rakka'yı DEAŞ'tan aldıktan sonra muhaliflerin bulunduğu İdlib kentine saldıracağı iddia edildi. İdlib'in büyük çoğunluğunu Halep'den kaçan siviller oluşturuyor.

29.03.2017 18:12  Güncelleme: 18:35

ABD'nin desteklediği terör örgütü PKK/ YPG, DEAŞ'ın elinde bulunan Rakka kentine yöneldi. ABD, bu harekat için YPG'ye büyük destek sağlıyor. Rakka'ya ilerleyen terör örgütü YPG, Tabka barajı ve hava üssünün kontrolünü ele geçirdi.

ABD TABKA HAVA ÜSSÜNÜ KULLANACAK

ABD ve koalisyon güçlerinin Rakka'ya yapılacak hava harekatlarında, Tabka hava üssünü kullanabileceği belirtildi. Esad güçleri de aynı zamanda Rakka'ya doğru yöneldi. Terör örgütü DEAŞ'ın başkent saydığı kentte büyük savaşa hazırlandığı biliniyor.

YPG TAVRAH'I KUŞATIYOR

Son olarak terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka'nın 60 kilometre batısındaki Tavrah ilçesini kuşattı.

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG İDLİB'İ KUŞATACAK İDDİASI

Tüm bu gelişmelerin ardından, terör örgütü PKK/YPG'nin Rakka'dan sonra muhaliflerin elinde bulunan İdlib kentine saldırıcağı iddia edildi. Rusya geçtiğimiz haftalarda terör örgütü YPG'nin kanton ilan ettiği Afrin'e birliklerini göndermişti. YPG'nin İdlib'e Rusya desteğinde saldırabileceği düşünülüyor.

Halep'in düşmesinin ardından siviller, otobüslerle İdlib'e götürülmüştü. Esad güçleri ve Rusya uçakları neredeyse her gün muhaliflerin elinde bulunan İdlib'i bombalıyor.

Kaynak: Haberler.com

Çarpıcı İddia: Terör Örgütü YPG Rakka\'dan Sonra İdlib\'e Yönelecek

Son Dakika Güncel Çarpıcı İddia: Terör Örgütü YPG Rakka'dan Sonra İdlib'e Yönelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement