Çatalbaş'lar; Maden Deresi'nde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Çatalbaş'lar; Maden Deresi'nde Bir Araya Geldi

Çatalbaş\'lar; Maden Deresi\'nde Bir Araya Geldi

Çatalbaşlar Sosyal, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin har yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 5. tertiplenen "Çatalbaşlar Aile Kaynaşma Şenliği" Maden Deresi'nde gerçekleşti.

09.07.2013 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük ilgi gören programa, Başkanı Toçoğlu'da katıldı.

Çatalbaş ailesine mensup bireylerin birbirlerini tanıması, kaynaşması, bir arada olması, geçmişini daha yakından tanıyıp, geleceğe daha iyi yön vermesinin yanında yurdun her yönüne dağılmış olan "Çatalbaşlar Aileleri" Kocaali Antik Maden Deresi Tesisleri'nde gerçekleşen 5 Geleneksel Aile Şenliği"nde biraraya geldi. Dernek Başkanı Güney Çatalbaş ve Çatalbaşlar Sosyal, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi ile İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Çatalbaş'ın ev sahipliğini yaptığı programa; başta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu olmak üzere FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Aydın, Sakarya Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu, AK Parti Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak, Kocaali İl Genel Meclis Üyesi Abidin Depe, Milliyetçi Hareket Partisi eski Milletvekili adayı Kenan Çatalbaş ile yurt dışı ve yurtiçinden gelen çok sayıda Çatalbaş Ailelileri katıldı.

Çatalbaşların tarihi

İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Çatalbaş; Çatalbaş'lar soyadını taşıyan herkezin akraba olduğunu ve sonradan Çatalbaş soyadını alanın olmadığını söyledi. Sakarya'daki Çatalbaş'ların 16 kabileden olup, 1500 civarında nüfusa sahip olduğunu dile getiren Mehmet Çatalbaş; 24 ilde yaklaşık 1000'e yakın hane bulunduğun dikkat çekerek, Çatalbaşların tarihini anlattı.

Kardeşlik coğrafyası

Dernek Başkanı Güney Çatalbaş ve dernek yönetimi tarafından karşılanan Başkan Zeki Toçoğlu, Çatalbaşlar aile büyükleriyle sohbet ederek, çalan kemençe eşliğinde, Çatalbaşlarla horon oynadı. Çatalbaş Aile Buluşması'nda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Kardeşlik coğrafyası güzel Sakarya'mızı en güzel şekilde tanıtan, birlik ve beraberliğin en anlamlı örneğini burada sergileyen tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah bu birliktelik yıllarca devam eder" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalbaş'lar; Maden Deresi'nde Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement