Çatalca Turizm İçin Önemli Bir Bölge - Son Dakika
Güncel

Çatalca Turizm İçin Önemli Bir Bölge

Çatalca Turizm İçin Önemli Bir Bölge

Çatalca'da Turizm Haftası etkinlikleri Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programla kutlandı.

18.04.2013 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalca'da Turizm Haftası etkinlikleri Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programla kutlandı. Programda konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara son yıllarda Çatalca'da turizm farkındalığı yaratıldığını belirterek, konuşmasında ilçenin tarihi ve turistik yerlerine dikkat çekti.

Bacasız sanayi turizmi tanıtmak, yerel ve ulusal turizm faaliyetlerini arttırmak amacıyla kutlanan Turizm Haftası, Çatalca'da da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programa Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Oktay Hanay, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN CEM KARA: "YAŞADIĞIMIZ İLÇEYİ TANIMALIYIZ"

Turizm Haftası kutlama programı saat 14:00'da Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasıyla başladı. Ardından Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı açılış konuşmasını yaptı. Ardından Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında, "Yaşadığımız ilçeyi tanımalıyız, önce şunu bilmeliyiz İstanbul'un 39 ilçesi içerisinde coğrafi olarak en büyüğü Çatalca'dır. Çatalca hem eski çağlarda hem Osmanlı döneminde, hem Kurtuluş Savaşı'nda hep kritik öneme sahip, İstanbul için önemli bir bölge olmuştur. Ayrıca Çatalca, Cumhuriyetle yaşıt bir belediyedir. 1924 ve 1926 yılları arasında da iki yıl süreyle vilayet olmuştur" dedi.

ÇATALCA'NIN TARİHİ ÖĞELERİ ANLATILDI

Çatalca'nın tarihi değerleri hakkında da bilgiler veren Başkan Cem Kara, "İnceğiz Mağaraları Trakların ilk yerleşim bölgesi olarak tarihe geçmiştir. Saray'dan çıkan Solucak Deresi'nden başlayan sular Çatalca'nın sınırları içinde bulunan Sarıgerme, Kurşungerme su kemerleri ile birlikte İstanbul Saraçhane'ye kadar uzanmaktadır. Bu su kemerlerinin yan kolları ile beraber uzunluğu toplam 450 kilometredir. Dünyanın üçüncü uzun surları Anastasios Surları da ilçemiz sınırları içinde Karacaköy Mahallemizden, Silivri'ye kadar uzanmaktadır." dedi.

EL DEĞMEMİŞ PLAJLAR ÇATALCA'DA

Çatalca'nın yüzde 39'unun da orman alanları ile kaplı olduğunu belirten Başkan Cem Kara, orman açısından da Çatalca'nın zenginliğini belirterek ilçenin doğal güzelliklerine dikkat çekti. Başkan Cem Kara, yeşille mavinin buluştuğu plajların Çilingoz, Yalıköy, Karacaköy ve Ormanlı plajlarının turizm anlamında çekim bölgesi olduğunu söyledi.

Çatalca'nın hemen hemen her köyünde mesire ve piknik alanı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, Çatalca'nın İstanbul'a su sağladığını ama çeşmelerden akan suyun yanında doğal kaynak sularıyla kaliteli içme suyunun da karşılandığını belirtti.

Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan bir konuşma yaptı. Kaymakam Taşdan, ilçede turizmin geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığını söyleyerek, bu anlamda katkı sunan Çatalca Belediyesi'ne ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Taşdan ayrıca Çatalca gibi tarihi, doğası ve yeşiliyle zengin bir ilçe görmediğini söyledi.

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Yapılan konuşmaların ardından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel yemek yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi. Başkan Cem Kara, yarışmacılara katılım belgelerini verirken, ikinci olan yarışmacıya ödülünü İkmal Yarbay Oktay Hanay, birinci olan yarışmacıya da ödülünü Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan verdi. Program, Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor oyunlarıyla devam etti.

Programın son kısmında ise fuaye salonunda İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisi ve Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen yöresel yemekler katılımcılara ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca Turizm İçin Önemli Bir Bölge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement