Cazın İki Dev İsmi 40 Yıllık Müzikal Birlikteliğini İş Sanat'ta Kutladı - Son Dakika
Güncel

Cazın İki Dev İsmi 40 Yıllık Müzikal Birlikteliğini İş Sanat'ta Kutladı

Cazın İki Dev İsmi 40 Yıllık Müzikal Birlikteliğini İş Sanat\'ta Kutladı

Fusion'ın öncü gitaristlerinden John McLaughlin ve klasik tabla virtüözü Zakir Hussain "Remember Shakti" projesi kapsamında İş Sanat'ta müzikseverlerle buluştu.

24.11.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fusion'ın öncü gitaristlerinden John McLaughlin ve klasik tabla virtüözü Zakir Hussain "Remember Shakti" projesi kapsamında İş Sanat'ta müzikseverlerle buluştu. İş Sanat caz serisinin ilk konuğu olan ikili uzun yıllardır süregelen müzikal işbirliklerini hayranlarıyla kutladı.

Geleneksel Hint müziğinin caz unsurlarıyla harmanlandığı proje 70'lerde ortaya çıktı. Grubun 1976 yılında yayınlanan ilk albümü Shakti, performans kayıtlarından oluşuyor. 40 yıl boyunca birlikte birçok albüm kaydeden ikili, 2000 yılında çıkan The Believer ve 2001 yılında hayranlarıyla buluşturduğu Saturday Night in Bombay ile başarılarını pekiştirdi. "Remember Shakti" serisi ile ilk kez 2003 yılında İş Sanat'a konuk olan John McLaughlin ve Zakir Hussain projenin 40'ıncı yıldönümünü yine aynı sahnede kutladı. Shankar Mahadevan'ın vokaliyle renklenen konserde Zakir Hussain ve John Mclauglin'e U. Shrinivas mandolin, V. Selvaganesh de perküsyonla eşlik etti. Zakir Hussain ve John Mclauglin, 40 yıl önce ilk kez Venedik'te çaldıkları Bridge of Sighs, Five In The Morning Six In The Afternoon, Saki gibi şarkılarını bir kere de İstanbullu müzikseverler için seslendirdi.Remember Shakti projesinin yaratıcıları, soloları, doğaçlamaları ve sahnedeki olağanüstü müzikal diyaloglarıyla dinleyicilerden büyük alkış aldı. Sanatçılar,müzikteki kişisel tecrübelerini sahne üzerinde birleştirdiklerinde ortaya çıkan özel enerjinin dinleyicilere de geçtiğini, hissedilen özgürlük duygusunun muhteşem bir his olduğunu ve bir araya geldikleri her konserde içlerinde ilk günkü gibi büyük bir heyecan duyduklarını ifade ettiler.

NÇ/HF

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cazın İki Dev İsmi 40 Yıllık Müzikal Birlikteliğini İş Sanat'ta Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement