Çeçen Cinayeti Saniye Saniye Güvenlik Kamerasında - Son Dakika
Güncel

Çeçen Cinayeti Saniye Saniye Güvenlik Kamerasında

Zeytinburnu'nda 2009 yılında evinin önünde öldürülen Çeçen lider Ali Osaev'in cinayet anına ait görüntüler ikinci duruşmaya günler kala ortaya çıktı.

18.04.2014 16:04  Güncelleme: 13:59

Görüntülerde, Zona kod adlı Temur Makhauri olduğu iddia edilen katil zanlısının, Ali Osaev'in evinin önüne arabasını park etmesini bekledikten sonra peşinden koşarak evinin merdivenlerinde ateş ederek öldürdüğü görülüyor.

Çeçen direnişinin önde gelen isimlerinden Ali Osaev, 26 Şubat 2009 akşamı Zeytinburnu Gökalp Mahallesi, 37'nci Sokak'taki evinin girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülmüş, polis çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye almıştı.

Güvenlik kamera görüntülerinde, Zona kod adını kullanan Temur Makhauri

olduğu iddia edilen katil zanlısı, Ali Osaev'in evinin önüne arabasını park etmesini bekledikten sonra peşinden koşuyor ve binanın girişindeki merdivenlerde ateş ettiği görünüyor. Şüpheli, daha sonra yaya olarak kaçıyor.

Temur Makhauri, 2012 yılında Atatürk Havalimanı'nda Mısır'a gitmek üzereyken Ruslan Papaskiri ve Temur Makhauri isimlerine düzenlenmiş iki farklı pasaport ile yakalanmıştı. Yapılan incelemede Türkiye'ye bu iki pasaportla 65 defa giriş-çıkış yaptığı tespit edildi.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Temur Makhauri'nin Rus istihbarat elemanı Bashir Kushtov'la, İstanbul Kumkapı'da 3 defa görüştüğünü ve bu görüşmelerde yeni suikastlar üzerine konuştukları ortaya çıktı. 3 kişinin öldürülmesi üzerinde konuşan ikilinin hedefindeki isimlerden birisinin de Çeçenistan Eski Enformasyon Bakanı Movladi Udugov olduğu Temur Makhauri, tarafından görülen ilk mahkemede itiraf etmişti.

Avukat Ömer Yüzgül ise, 21 Nisan günü çeçen cinayetleri davasının 2'inci duruşmasının görüleceği belirterek, "Dosyada olmayan görüntüler şuan dosyadadır. Güvenlik kameralarında her şey açıkça belirlidir. Bu görüntülerle katilin eşkali açıkça belirlenecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çeçen Cinayeti Saniye Saniye Güvenlik Kamerasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement