Cem Kabri Başında ve Evde Okutulan Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Cem Kabri Başında ve Evde Okutulan Dualarla Anıldı

Cem Kabri Başında ve Evde Okutulan Dualarla Anıldı

Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde yaşadıkları konutların önünde 8-10 kişinin saldırısına uğradıktan sonra kaldırıldığı Kopenhag Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın kabri başında ve evde okutulan dualarla anıldı.

14.03.2012 14:59

Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde yaşadıkları konutların önünde 8-10 kişinin saldırısına uğradıktan sonra kaldırıldığı Kopenhag Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın kabri başında ve evde okutulan dualarla anıldı.

Toprağa verilişinin 40'ıncı günü nedeniyle kabri başında Sünni hoca tarafından dualar okutulan Cem Aydın için evlerinin bulunduğu binaların toplantı salonunda da Alevi usulü Dede Halil Şahin tarafından dualar okundu. Cem'in Kabri başındaki törene anne Ziynet, baba Haşim, ağabey Doğu, abla Sibel, Türkiye ve Almanya'dan gelen halaları, amcası, aile dostları katılırken, öldürüldüğü adresteki törene ise Danimarka'nın çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 200 kişi katıldı.

Cem'in babası Haşim ve halaları tarafından beyaz çiçeklerle donatılan mezarı başındaki törende Anne Ziynet Aydın dakikalarca oğlunun mezarı başından ayrılamadı. Ağabey Doğu metanetini korumaya ve annesini teselli etmeye çalışırken, baba Haşim de ayakta durmakta güçlük çekti. Duaların ardından törene katılanlara helva ikram edildi. Cem öldürüldüğü yere 50 metre mesafedeki yaşadıkları konutların toplantı salonunda anılırken Alevi Dedesi Halil şahin 3 adet mum yaktı. Halil şahin mumların ilkinin Allah, ikincisinin Hz. Muhammed, üçüncüsünün ise Hz.Ali'yi temsil ettiğini, birinci mumun aynı zamanda evrensel değerler, ikinci mumun evrenin kendisini, üçüncü mumun ise can'ı temsil ettiğini söyledi.

Her iki törende de Cem'in katillerinin bir an önce bulunması ve hak ettikleri cezayı çekmeleri için dualar edildi. İkinci törene katılanlara duaların ardından yemek ve helva ikram edildikten sonra DHA'ya açıklamada bulunan baba Haşim Aydın 'bugün oğlumuzu toprağa vereli 40'ıncı gün. Polisle yeni bir toplantı yaptık ama soruşturmanın sağlığı açısından bize fazla bilgi veremeyeceklerini söylediler. Ellerinde bazı DNA delilleri bulunduğunu soruşturmayı çok derin ve geniş kapsamlı olarak yürüttüklerini söylediler. Bizim tek isteğimiz katillerin bir an önce bulunmaları ve cezalarını çekmeleri. Ama zaman uzadıkça biz de yıpranıyoruz' dedi.

AMBULANS GEÇ MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Cem Aydın'ın saldırıya uğradıktan sonra olay yerine gelen Ambulans'ın hemen sokağa girmediği ve müdahalede bulunmadığı ortaya çıktı. Ambulans personelinin neden sokağa girmediği ve hızlı bir şekilde müdahalede bulunmadığı ise polisi beklediği şekilde izah edildi. Polis olay yerindeki delillerin ambulans personeli tarafından zarar görmemesi nedeniyle usulün böyle olduğunu izah etmeye çalıştı. Ancak sağlık uzmanları hayat kurtarmada bir dakikanın bile çok uzun ve önemli zaman olduğuna dikkat çekerek, ambulans personelinin Cem'e hemen müdahale etmemesini eleştirdiler. Polis soruşturmada büyük bir ilerleme olmadığını, şüpheliler arasında Cem'in hayat arkadaşına aşık olan Faslı genç ile genç kızın babasının da bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cem Kabri Başında ve Evde Okutulan Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement