Çemişgezek'teki Toplu Mezar Kazısında 7 Kişiye Ait Kemikler Bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çemişgezek'teki Toplu Mezar Kazısında 7 Kişiye Ait Kemikler Bulundu

Çemişgezek\'teki Toplu Mezar Kazısında 7 Kişiye Ait Kemikler Bulundu
13.08.2011 16:11

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 19 kişinin gömüldüğü iddia edilen toplu mezarda, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın gözeminde dün başlayan kazı çalışmalarına bugün de devam edildi.

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 19 kişinin gömüldüğü iddia edilen toplu mezarda, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın gözeminde dün başlayan kazı çalışmalarına bugün de devam edildi. Kazılarının ilk iki gününde 7 kişiye ait kesimler bulunduğu belirtildi.

Çemizgezek'in Aliboğazı Mevkii'nde 1997 yılında güvenlik güçleriye girdikleri çatışmada öldürülen 17'si PKK'lı 2'si DHKP-C'li 19 kişinin, ilçenin Sağven Mahallesi'ne toplu olarak gömüldükleri iddia edildi. Öldürülenler arasında bulunan DHKP-C'li Ali Yıldız'ın, toplu mezarda gömülenler arasında olduğunu öne süren ağabeyi Hüsnü Yıldız, mezarın açıp, kardeşinin cenazesinin kendilerine verilmesi için Tunceli'de açlık grevi başlattı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, toplu mezarın açılmasına karar verdi.

Bölgede dün 3 ayrı noktada başlayan ve insanlar ait kesimlerin bulunduğu kazı çalışmalarına bugün de devam edildi. Bugün saat 10. 00'da Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan, gözeminide yapılan kazılarda akşam saatlerine kadar 7 kişiye ait kemiklere ulaşıldığı belirtildi. Çıkarılan kemikler üzerinde yapılan inceleme sonrası, DNA örnekleri alınıp, özel torbaya koyularak saklanacağı belirtildi.

Toplu mezarda yakınları bulunduğunu iddia eden ailelerin avukatı Reyhan Helin Kuloğlu, dün birkaç noktada yapılan kazılarda sadece 1 kişiye ait kemiklere rastlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Bugünkü kazılarda 1997 yılında öldürülen PKK'lıların buraya gömüldüğünü gören tanıkların yer göstermesi sonucu yapılan kazılarda şu ana kadar 6 insan kemiğine rastlandı. Kazı çalışması devam ediyor hala. Görgü tanıklarının verdiği ifadeler ve elde edilen bilgilerde, daha önceki iddiaların aksine burada 19 değil 45'in üzerinde cenazenin gömüldüğü de öne sürülüyor. Ancak, herşey kazıların bitmesinden sonra ortaya çıkacaktır. Savcı akşam saatlerinde kazılara ara verilmesi ile birlikte kazı çalışmaları konusunda nasıl bir karar alacağını açıklayacaktır. " - Tunceli/ Çemisgezek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çemişgezek'teki Toplu Mezar Kazısında 7 Kişiye Ait Kemikler Bulundu - Son Dakika


Advertisement