Cenevre 2 Konferansı - Son Dakika
Güncel

Cenevre 2 Konferansı

Cenevre 2 Konferansı

Almanya  Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle:   "Suriye'de önemli roller alan siyasi güçlerin 22 Ocak 2014'te Cenevre Konferansı'na katılmalarını arzu ediyoruz"

26.11.2013 16:42

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye'de önde gelen siyasi güçlerin Cenevre Konferansı'na katılmalarını arzu ettiklerini bildirdi.

Westerwelle, yaptığı yazılı açıklamada,  BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Cenevre-2 Konferansı için somut bir tarih belirlenmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Uuslararası partnerleriyle başlatılacak barış sürecinin başarılı olması için yoğun şekilde çalışacaklarını vurgulayan Westerwelle, "Suriye'de önemli roller alan siyasi güçlerin 22 Ocak 2014'te Cenevre Konferansı'na katılmalarını arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bu konferansın siyasi bir sürecin başlaması noktasında ilk adım olabileceğini vurgulayan Westerwelle, Almanya'nın Cenevre-2 Konferansı için BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'ye de ayrıca 2 milyon avro maddi yardımda bulunacaklarını kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenevre 2 Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement